Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovodni-obredi

Sinj: Misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Karla Bašića

Misu zadušnicu za fra Karla Bašića, koji je preminuo 10. srpnja u 87. godini života, 70.  redovništva i 62. svećeništva, predvodio je 12. srpnja u svetištu Gospe Sinjske provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za vlč. Ivana Varoščića

Vlč. Ivan Varoščić, župnik u miru, koji je preminuo u utorak, 7. lipnja u 81. godini života i 56. godini svećeništva, ukopan je u četvrtak, 9. lipnja na mjesnom groblju u Šumeću. Sprovodnim obredima prethodila je misa zadušnica u župnoj crkvi Pohođenja BDM u Šumeću, koju je uz pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još 30-ak svećenika predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

Biskup Košić predvodio sprovodne obrede za Maricu Kožić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u utorak, 31. svibnja na Gradskom groblju sv. Benedikt u Petrinji sprovodne obrede, zatim u crkvi Sv. Lovre misu zadušnicu za pokojnu Maricu Kožić, istaknutu Petrinjku i vjernicu te majku prve civilne žrtve Domovinskog rata petrinjskog kraja Josipe Kožić.

Biskup Košić slavio misu zadušnicu i predvodio sprovodne obrede za fra Anđelka Sesara

Misu zadušnicu u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog i sprovodne obrede u samostanskoj kapeli Svetog Duha na zagrebačkom Svetom Duhu, za preminulog člana Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Anđelka (Stipu) Sesara, u srijedu 27. travnja predslavio je sisački biskup Vlado Košić, izvijestili su iz tajništva Provincije.

Misa zadušnica i sprovod vlč. Nikole Ilijića u Omišlju

Krčki biskup Ivica Petanjak je u ponedjeljak 7. ožujka, u crkvi Uznesenja Marijina u Omišlju, predvodio misu zadušnicu za svećenika vlč. Nikolu Ilijića koji je preminuo u četvrtak 3. ožujka, u 86. godini života i 61. godini svećeništva.

Grdoselo: Sprovodna misa i obredi za vlč. Dragutina Domšića

Sprovodnu misu za pokojnog svećenika Porečke i Pulske biskupije vlč. Dragutina Domšića, u utorak 22. veljače, u Grdoselu predslavio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije splitsko-makarski nadbsikup koadjutor Dražen Kutleša, a sprovodne obrede umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Biskup Šaško predvodio misu zadušnicu i sprovodne obrede za vlč. Josipa Antonca

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u srijedu 16. veljače u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu misu zadušnicu i pogrebne obreda za vlč. Josipa Antonca, svećenika Zagrebačke nadbiskupije, koji je preminuo u petak 4. veljače u večernjim satima, u 73. godini života i 48. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Pogreb vlč. Adama Boričića

Pogrebni obredi i misa zadušnica za vlč. Adama Boričića, umirovljenog dušobrižnika u Grünsfeld-Wittighausenu, koji je preminuo u subotu, 8. siječnja u Igersheimu u Njemačkoj u 82. godini života i 57. godini svećeništva, bili su u srijedu, 16. veljače na mjesnom groblju u Cerni nakon čega je slavljena misa zadušnica u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela.

1 2 3 4