Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovodni-obredi

Biskup Šaško predvodio sprovodne obrede za fra Josipa Baričevića

Fra Josip Baričević preminuo je u petak 8. prosinca 2023. u KBC-u Zagreb, poslije duge bolesti, okrijepljen svetim sakramentima u 86. godini, 69. godini redovništva i 60. godini svećenike službe. Sprovodne obrede u četvrtak 14. prosinca na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Odgovor kardinalu Zuppiju na pitanja koja se odnose na čuvanje pepela pokojnika

Dikasterij za nauk vjere u tekstu koji je potpisao prefekt kardinal Victor Manuel Fernández, a odobrio papa Franjo 9. prosinca 2023., odgovorio je na pitanja predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija o pitanjima čuvanja pepela pokojnika čiji su posmrtni ostaci spaljeni. Odgovor donosimo u cijelosti.

Dikasterij za nauk vjere odgovorio na pitanja o kremaciji

Dikasterij za nauk vjere je u tekstu koji je potpisao prefekt kardinal Victor Manuel Fernández, a odobrio papa Franjo 9. prosinca 2023. odgovorio na pitanja predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Zuppija o čuvanju pepela pokojnika na zajedničkim mjestima i zadržavanju dijela pepela na mjestu koje je značajno za pokojnika, izvještava Vatican News.

Pokopan don Vojislav Vlašić

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je u ponedjeljak, 13. studenog 2023. u župnoj crkvi sv. Stjepana u Gorici (Bosna i Hercegovina) misu zadušnicu za pokojnog don Vojislava Vlašića.

Pokopan don Ivica Eterović Sorić

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima, koje je u Župi svetoga Jeronima u Pučišćima na Braču predvodio biskup Ranko Vidović, Hvarska biskupija oprostila se u utorak, 24. listopada od preminuloga svećenika iz Pučišća don Ivice Eterovića Sorića.

Razvoj pastorala Roma nakon smrti s. Karoline (5/5)

Godinu dana nakon smrti začetnice pastorala Roma na prostorima Republike Hrvatske, sestre Karoline Miljak, ASC (1950. - 2022.), ovaj feljton u pet nastavaka ima za cilj dokazati kako već sada postoje neizbrisivi tragovi koji su ona i suradnici ostavili na Crkvu, institucije, kulturu dijaloga, ali ponajviše na živote pripadnika romske zajednice kojima ne samo da je pomagala, već se iskreno radovala susretu s njima, podizala svijest u društvu o izazovima s kojima se susreću te je svesrdno vjerovala u njihovu društvenu integraciju i napredak.

Pokopan fra Trpimir Vinko Leko

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Trpimir Vinko Leko pokopan je u utorak 17. listopada na Gradskom groblju u Varaždinu.

Sprovod fra Drage Prgometa na Plehanu

Fra Drago Prgomet, svećenik Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene, koji je u petak 29. rujna 2023., okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u Staračkom domu Senior u Novom Selu kod Odžaka, pokopan je u utorak 3. listopada na franjevačkom groblju na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

1 2 3 8