Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovodni-obredi

Sprovodni obredi i misa zadušnica za s. Mirelu Šokčević

Sestra M. Mirela Šokčević, redovnica Družbe sestara Naše Gospe, koja je preminula 9. siječnja u 84. godini života i 55. godini redovništva u Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamillo de Lellis“ u Vrbovcu, ukopana je 11. siječnja na groblju unutar Svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke.

Biskup Gorski predvodio sprovodne obrede za preč. Antuna Sentea, st.

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u srijedu 28. prosinca u Orehovici sprovodne obrede za preminulog preč. Antuna Sentea, st., župnika Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, koji je preminuo na Božić, 25. prosinca, u 57. godini života i 32. godini svećeništva.

Sinj: Misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Karla Bašića

Misu zadušnicu za fra Karla Bašića, koji je preminuo 10. srpnja u 87. godini života, 70.  redovništva i 62. svećeništva, predvodio je 12. srpnja u svetištu Gospe Sinjske provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za vlč. Ivana Varoščića

Vlč. Ivan Varoščić, župnik u miru, koji je preminuo u utorak, 7. lipnja u 81. godini života i 56. godini svećeništva, ukopan je u četvrtak, 9. lipnja na mjesnom groblju u Šumeću. Sprovodnim obredima prethodila je misa zadušnica u župnoj crkvi Pohođenja BDM u Šumeću, koju je uz pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još 30-ak svećenika predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

Biskup Košić predvodio sprovodne obrede za Maricu Kožić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u utorak, 31. svibnja na Gradskom groblju sv. Benedikt u Petrinji sprovodne obrede, zatim u crkvi Sv. Lovre misu zadušnicu za pokojnu Maricu Kožić, istaknutu Petrinjku i vjernicu te majku prve civilne žrtve Domovinskog rata petrinjskog kraja Josipe Kožić.

Biskup Košić slavio misu zadušnicu i predvodio sprovodne obrede za fra Anđelka Sesara

Misu zadušnicu u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog i sprovodne obrede u samostanskoj kapeli Svetog Duha na zagrebačkom Svetom Duhu, za preminulog člana Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Anđelka (Stipu) Sesara, u srijedu 27. travnja predslavio je sisački biskup Vlado Košić, izvijestili su iz tajništva Provincije.

Misa zadušnica i sprovod vlč. Nikole Ilijića u Omišlju

Krčki biskup Ivica Petanjak je u ponedjeljak 7. ožujka, u crkvi Uznesenja Marijina u Omišlju, predvodio misu zadušnicu za svećenika vlč. Nikolu Ilijića koji je preminuo u četvrtak 3. ožujka, u 86. godini života i 61. godini svećeništva.

1 2 3 4