Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srce

"Te Deum" Sveučilišta u Zagrebu na kraju 354. akademske godine

Svečano misno slavlje Te Deum laudamus – misu zahvalnicu svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2022./2023. predslavio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u četvrtak 15. lipnja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

»Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35)

Svjetski dan misija slavi se ove godine u nedjelju 22. listopada. Tim povodom papa Franjo uputio je poruku na temu »Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35) koju donosimo u cijelosti.

Govoriti srcem. »Istinujući u ljubavi« (Ef 4,15)

Objavljujemo u cijelosti Poruku pape Franje za 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koji se, u mnogim zemljama, slavi 21. svibnja 2023. na temu "Govoriti srcem. 'Istinujući u ljubavi' (Ef 4, 15)".

Isus – uzor naviještanja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 18. siječnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papine meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Isus – uzor naviještanja (Lk 15, 4-7)“.

Dan bolesnika u Đakovu u znaku „srca“

Odgovarajući na ovogodišnju poruku Dana bolesnika „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“ (Lk 6. 36), uz molitvene programe za bolesnike u crkvi i u domovima za stare i nemoćne, učiteljice i vjeroučiteljice osnovnih škola na području Župe Svih avetih u Đakovu, a na poticaj s. Meri Gotovac, voditeljice zajednice „Milosrdni Samarijanac“, s djecom su bojale srca s porukama za stare i bolesne.

1 2