Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stradali

Požeški biskup u pohodu obiteljima čije su kuće teško oštećene u nevremenu

Nastavljajući pohode stradalima u nevremenu minuloga 19. srpnja požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji župnika Župe BDM u Novoj Kapeli Gorana Mitrovića i tajnika Mateja Silukovića posjetio je 29. srpnja obitelj Ante i Ruže Lukić u Ratkovici, čija je obiteljska kuća najviše stradala u navedenom mjestu.

Okružnica nadbiskupa Hranića: pomoć stradalima u olujnom nevremenu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 21. srpnja okružnicu svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji 19. srpnja nisu bili pogođeni olujnim nevremenom, da se uključe u pružanje pomoći  stradalima u olujnom nevremenu navedenog datuma. Okružnicu donosimo u cijelosti.

Zbirno izvješće Civilne zaštite o posljedicama jakog nevremena koje je zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku

U olujnom nevremenu koje je u srijedu 19. srpnja zahvatilo 14 županija i Grad Zagreb smrtno su stradale tri osobe, a ozlijeđeno je više od 60 osoba. Prilikom obavljanja intervencije prirodnom smrću preminuo je jedan vatrogasac na području Vukovarsko-srijemske županije, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a i pozvalo građane da obrate veću pozornost kuda se kreću s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega postoji mogućnost daljnjeg lomljenja te otpadanja dijelova krovišta i žbuke.

Pomoć stradalima u Turskoj i Siriji – okružnica nadbiskupa Đure Hranića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 9. veljače 2023. svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije okružnicu kojom potiče na pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji. Okružnicu nadbiskupa Hranića donosimo u cijelosti.

Kreće projekt "Kuća nade"

Udruge „Bauern helfen Bauern“ i Malteser Hrvatska, Caritas Sisačke biskupije i Grad Petrinja pokreću projekt "Kuća nade" koji će biti predstavljen 7. travnja u Sisku.

1 2