Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stradali

Kreće projekt "Kuća nade"

Udruge „Bauern helfen Bauern“ i Malteser Hrvatska, Caritas Sisačke biskupije i Grad Petrinja pokreću projekt "Kuća nade" koji će biti predstavljen 7. travnja u Sisku.

Donacija mađarske Vlade i Reformirane kalvinske Crkve za stradale u potresu

Sisački biskup Vlado Košić susreo se u četvrtak 18. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Mađarske gosp. Miklósom Soltészom te biskupom Reformirane kalvinske Crkve Péterom Szennom. Povod susreta bio je predaja novčane donacije Mađarske reformirane kalvinske Crkve Caritasu Sisačke biskupije u iznosu od 13 000 eura, kao i upoznavanje biskupa s planovima Mađarske Vlade vezanima za pomoć u potresu stradalom kraju.

Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije za stradale od potresa u Sisačkoj biskupiji

Tradicionalna Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije ove godine namijenjena je za pomoć nastradalima od potresa na području Sisačke biskupije. Tim povodom zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je Pismo župnicima, osnovnim i srednjim školama te gradovima i općinama u Zadarskoj nadbiskupiji, u kojem ih potiče na sudjelovanje u Korizmenoj akciji.

VIDEO Najava igranog filma "Opsada Gvozdanskog" - prihod od prikazivanja filma namijenjen je za stradale u potresima u Hrvatskoj

Nakon objave neslužbenog preliminarnog trailera filma krajem 2020. godine, na YouTubeu je u nedjelju 31. siječnja postavljen i prvi službeni trailer budućeg igranog filma „Opsada Gvozdanskog“ u produkciji Stockinger Film Studio Production. Kadrovi ovog trailera snimljeni su u siječnju 2020. godine, objavili su autori filma u nedjelju 31. siječnja.

Pomoć vjernika Riječke nadbiskupije stradalima na Banovini

Caritas Riječke nadbiskupije od samog se početka uključio u prikupljanje pomoći za stradale u nedavnom razornom potresu koji je pogodio dijelove Sisačke biskupije. Zahvaljujući dobroj suradnji s Caritasom Sisačke biskupije, u Rijeku pravovremeno stižu informacije o onome što je u određenom trenutku najpotrebnije na potresom razrušenom području.

Pomoć redovnika, redovnica i svećenika stradalima u potresu

Svećenici Slavonskobrodskog dekanata, Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni dekanom i župnikom župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu preč. Ivanom Lenićem te župnikom slavonskobrodske župe Svete Obitelji vlč. Davidom Sluganovićem posjetili su u srijedu 20. siječnja distribucijski centar Caritasa u Sisku.

Nadbiskup Kutleša pozvao vjernike na solidarnost sa stradalima u potresu

Apostolski upravitelj Porečke i pulske biskupije, nadbiskup koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije Dražen Kutleša uputio je 30. prosinca poziv vjernicima Porečke i pulske biskupije na solidarnost sa stradalima u razornom potresu koji je prije dva dana pogodio Sisačku biskupiju. Pozvao ih je da se odazovu akciji prikupljanja pomoći stradalima koja će trajati od 1. siječnja 2021. do blagdana Prikazanja Gospodinova, 2. veljače 2021. godine. Pismo nadbiskupa Kutleše prenosimo u cijelosti.

FOTO Hrvatska vojska pomaže potresom pogođenom gradu Petrinji i Sisku

Pripadnici Hrvatske vojske temeljem naloga ministra obrane angažirani su u utorak, 29. prosinca 2020. kao pomoć građanima i civilnim institucijama grada Petrinje i Siska koji je u popodnevim satima pogodio snažan potres. Tako se na području Petrinje i Siska trenutno nalazi oko 250 pripadnika Hrvatske vojske uz pripadajuću tehniku, dok su ostali pripadnici Hrvatske vojske u stanju pripravnosti i spremni za dodatno angažiranje sukladno potrebama, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

1 2