Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: strucni-skup-za-vjeroucitelje

Održan stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita za vjeroučitelje pripravnike i mentore u osnovnim i srednjim školama Požeške biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije te za vjeroučitelje pravoslavnog vjeronauka na području Republike Hrvatske održana je u petak 1. listopada 2021. „na daljinu“ odnosno „online“, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Istraživačko učenje u nastavi Katoličkog vjeronauka

Prvi susret u ciklusu edukacije za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije „Da život imaju u izobilju (usp. Iv 10,10). Istraživačko učenje u nastavi Katoličkoga vjeronauka“ održan je 22. siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.

Aktualizacija u vjeronaučnoj nastavi

Stručni skup za vjeroučitelje s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke i Sisačke biskupije održan je 10. travnja u prostorijama Ureda za vjeronauk u Zagrebu.

Stručni skup za vjeroučitelje: Aktualizacija u nastavnom procesu

Stručno usavršavanje za vjeroučitelje dobilo je novu dimenziju kroz novi model rada – tzv. mješovito učenje (blended learning) koje podrazumijeva učenje online, nakon čega slijedi i fizički susret „licem u lice“, kad se sudionici susreta susreću da bi izmijenili iskustva i događaje koji su se odvijali pri online učenju.