Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-cecilija

Drugi susret zborova Vukovarskog dekanata

U povodu proslave spomendana sv. Cecilije, u subotu, 26. studenoga u župnoj crkvi Sv. Ivana Kapistrana u Iloku održan je drugi susret zborova Vukovarskog dekanata, koji je okupio oko 130 sudionika.

Proslava sv. Cecilije u zajedništvu zborova

Blagdan svete Cecilije proslavljen je u utorak 22. studenoga u Župi Presvetog Srca Isusova u Brčkom euharistijskim slavljem i koncertom u kojem su sudjelovali zborovi Župe Presvetog Trojstva iz Posavskih Podgajaca, Župe sv. Ilije proroka iz Rajeva sela, Župe sv. Jakova apostola iz Gunje te domaći župni zbor iz Brčkog.

Na Cecilijanskoj večeri predstavilo se sedam župnih zborova

U župnoj crkvi Sv. Josipa u Slatini u nedjelju 20. studenoga, u prigodi spomendana katoličke svetice i mučenice sv. Cecilije, zaštitnice liturgijske glazbe, glazbenika, pjevača, pjesnika i slijepih, održana je tradicionalna Cecilijanska večer.

Vođinci: Koncert župnih zborova uoči spomendana svete Cecilije

Uoči spomendana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, a posebno onih koji svojim glazbenim iskustvom pridonose slavlju misa, u nedjelju, 21. studenoga u župnoj crkvi u Vođincima, nakon euharistijskoj slavlja, upriličen je koncert župnih zborova.

Cecilijansko hodočašće zborova konkatedrale Sv. Petra i Pavla u Osijeku

U obilježavanju spomena sv. Cecilije, zaštitnice pjevača i crkvene glazbe, šezdesetak pjevača konkatedrale Sv. Petra i Pavla u Osijeku hodočastilo je 23. studenoga u Biskupijsko svetište Subotičke biskupije, Marije - Pomoćnice kršćana u Doroslovo te u Bač i Bođane u Vojvodinu.

1 2