Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-dominik

Slavlje dominikanki u Subotici

Sestre dominikanke proslavile su 8. kolovoza svoga utemeljitelja i zaštitnika samostana u Subotici euharistijskim slavljem koje je u župnoj crkvi Sv. Jurja predslavio mladomisnik Damjan Pašić.

Nadbiskup Vukšić predvodio slavlje u Goraždu

Župa Sv. Dominika u Goraždu proslavila je u ponedjeljak 8. kolovoza svetkovinu nebeskog zaštitnika svečanim misnim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić, izvještava nedjelja.ba.

Sv. Dominik proslavljen na splitskim Škrapama

Na spomendan sv. Dominika, 8. kolovoza, u godini u kojoj se obilježava 800 godina od smrti utemeljitelja Reda propovjednika, svečanu misu u župi Prečistog srca Marijina na splitskim Škrapama predvodio je dominikanski mladomisnik fr. Karlo Alan Kevo.

Premijerno izvedena Misa u čast sv. Dominiku

U nedjelju 7. ožujka u crkvi bl. Augustina Kažotića na Pešćenici dječji zbor „Kažotići“ premijerno je izveo novu Misu skladanu u čast 800. obljetnice dolaska dominikanaca u Hrvatsku. Djelo nosi naziv „Misa sv. Dominiku Mala“.

Propovijed nuncija Lingue na otvorenju godine dominikanskih jubileja

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je misu na blagdan sv. Tome Akvinskoga, 28. siječnja, u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu u prigodi početka proslave jubileja 800. obljetnice rođenja za nebo utemeljitelja Reda propovjednika sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

1 2