Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-florijan

Josipovački vatrogasci proslavili nebeskog zaštitnika

Vatrogasci slovačkog sela Josipovac Punitovački proslavili su u utorak 4. svibnja, povodom obilježavanja Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, svog nebeskog zaštitnika na večernjem misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ladislava, kralja u Punitovcima.

Spomendan sv. Florijana u dubrovačkoj katedrali

Na spomendan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike 4. svibnja slavljena je misa koju je predvodio katedralni župnik i upravitelj župe sv. Andrije u Dubrovniku don Marin Lučić. Na misi su sudjelovali članovi Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.

Vatrogasci proslavili blagdan svog zaštitnika u Sisku

Vatrogasci s područja Sisačke biskupije proslavili su u utorak 4. svibnja blagdan svog zaštitnika sv. Florijana. Misno slavlje u bazilici sv. Kvirina u Sisku predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral vatrogasaca vlč. Mladenom Vidakom.

Blagdan sv. Florijana i Dan vatrogasaca

Misnim slavljem u Vojnome ordinarijatu u Zagrebu u utorak 4. svibnja svečano je proslavljen blagdan sv. Florijana i Dan vatrogasaca. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni biskup Jure Bogdan u koncelebraciji s generalnim vikarom don Markom Medom.

Proslavljen Sveti Florijan u Zaprešiću

U subotu, 4. svibnja Vatrogasna zajednica DVD Zaprešića i Javno vatrogasna postrojba Zaprešić zajedno su proslavili svoga zaštitnika sv. Florijana.