Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-katarina

Svetkovina sv. Kate proslavljena u Vukšiću

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi sv. Kate u Vukšiću, u petak 25. studenoga 2022. proslavljena je svetkovina zaštitnice naslovnice župne crkve i župe te zaštitnice mjesta.

Župa Komarevo proslavila svetkovinu svoje zaštitnice sv. Katarine

Župa sv. Katarine u Komarevu svečano je u petak, 25. studenoga proslavila svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Bulatom, biskupijskim ekonomom Zdravkom Novakom, biskupskim vikarom Markom Cvitkušićem i svećenicima Sisačko-katedralnog dekanata.

Mons. Zgrablić na blagdan sv. Katarine u Novigradu

Blagdan sv. Katarine svečano je proslavljen u petak 25. studenoga u Župi Rođenja BDM u Novigradu koncelebriranim misnim slavljem koje je u novigradskoj crkvi Sv. Kate (14. st.) predvodio zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić. 

Svetkovina svete Katarine proslavljena u Selcu

Zbog epidemiološke situacije u Selcu je skromnije nego kako je to uobičajeno, u srijedu 25. studenoga proslavljena svetkovina župne zaštitnice svete Katarine Aleksandrijske.

Proslavljen blagdan sv. Katarine u Vukšiću

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Kate, uz sudjelovanje vjernika iz župe i okolnih mjesta, u ponedjeljak 25. studenog proslavljen je blagdan sv. Kate u Vukšiću.

Provincijal Renić: Nadahnjivati se nebom

Provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. dr. Dalibor Renić predvodio je u zagrebačkoj akademskoj crkvi Sv. Katarine na Gornjem gradu u nedjelju 25. studenoga koncelebrirano podnevno misno slavlje na kojem su se okupili brojni štovatelji sv. Katarine Aleksandrijske.