Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-klara

Svečani zavjeti klarisa u Brestovskom

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, u petak 11. kolovoza, tijekom mise koju je predslavio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, u samostanu sestara klarisa u Brestovskom svečane zavjete položile su s. M. Janja Dragičević iz Čapljine i s. M. Brigita Bošnjak iz Rame, objavila je Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, a prenijela Nedjelja.

Biskup Škvorčević predvodio slavlje sv. Klare

Na blagdan sv. Klare, djevice, zaštitnice samostana i crkve sestara klarisa u Požegi, 11. kolovoza, euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević. Tijekom slavlja s. Franciska od Dobrog Pastira (Luja) Matić položila je prve zavjete.

U Novoj Kapeli proslavljena svetkovina svete Klare Asiške

Svečanu euharistiju u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli u srijedu 12. kolovoza, na svetkovinu svete Klare Asiške – zaštitnice Općine predslavio je prefekt Franjevačkog sjemeništa u Slavonskom Brodu o. Siniša Pucić, OFM.

Novi Grad proslavio zaštitnicu sv. Klaru

Blagdan sv. Klare, zaštitnice Novog Grada koji pripada župi Imena Marijina u Svilaju kod Odžaka u Bosanskoj Posavini proslavljena je u srijedu 10. kolovoza, a euharistijsko slavlje ispred kapelice Sv. Klare, podignute 2009. o 800. obljetnici franjevačkog reda, predvodio je fra Domagoj Šimunović na službi u Slavonskom Brodu.

1 2