Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-lovro

Na Lovrjencu u Dubrovniku proslavljen sv. Lovro

Na spomendan sv. Lovre, 10. kolovoza, na tvrđavi Lovrjenac u Dubrovniku svečanu koncelebriranu euharistu predslavio je superior dubrovačke rezidencije Družbe Isusove p. Vinko Maslać.

Misa na ostacima bazilike posvećene sv. Lovri

Na blagdan sv. Lovre, đakona i mučenika, koji Crkva slavi 10. kolovoza, vjernici Župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira hodočastili su već tradicionalno u pješčanu uvalu „Lovrečinu” do starokršćanske bazilike iz 6. stoljeća koja je udaljena oko četiri kilometra od Postira.

Proslavljen zaštitnik Požeške biskupije i Caritasa sv. Lovro

Na svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog  Caritasa, 10. kolovoza, na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma u Požegi, neposredno uz drevnu crkvu Sv. Lovre, biskup Antun Škvorčević predvodio je središnje biskupijsko misno slavlje.

Biskup Jezerinac na proslavi Lovrenčeva u Vivodini

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je u nedjelju 11. kolovoza u župi sv. Lovre na Vivodini, u Ozaljsko-lipničkom dekanatu svečanu misu drugog dana proslave Lovrenčeva. Blagdan sv. Lovre, nebeskog zaštitnika župe, tradicionalno okuplja brojne hodočasnike, a posebno raseljene Vivođane iz SAD-a i Kanade kao i Australije koji na Lovrenčevo dolaze u rodni kraj.

Svetkovina sv. Lovre u Vrboskoj

U župnoj crkvi u Vrboskoj na otoku Hvaru u subotu 10. kolovoza u večernjim satima svečano je proslavljen blagdan zaštitnika svetoga Lovre, đakona i mučenika. U nazočnosti brojnih domaćih vjernika, župljana okolnih župa i turista, svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je hvarski župnik i pročelnik Katehetskog ureda Hvarske biskupije don Mili Plenković.

Lovrenčevo u Petrinji

Petrinjska župa sv. Lovre svečano je u subotu 10. kolovoza proslavila svetkovinu nebeskoga zaštitnika i zaštitnika Grada Petrinje. Svečano misno slavlje, u prepunoj župnoj crkvi predvodio je rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. Anđelko Košćak u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Josipom Samaržijom, generalnim vikarom Sisačke biskupije mons. Markom Cvitkušićem i desetak svećenika.

Požeška biskupija proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Lovre

Na svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog Caritasa, 10. kolovoza na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma u Požegi, neposredno uz drevnu crkvu Sv. Lovre, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je središnje biskupijsko misno slavlje u zajedništvu s članovima Stolnog kaptola, arhiđakonima i dekanima, svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i župa grada Požege i okolice.