Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-marko-krizevcanin

Predavanje dr. o. Muse o zajedništvu sv. Marka Križevčanina i isusovaca

„Sv. Marko Križevčanin i oci isusovci – zajedništvo u poslanju, zajedništvo u mučeništvu“ naslov je predavanja koje je na blagdan Male Gospe u četvrtak 8. rujna u križevačkoj župnoj crkvi Sv. Ane održao isusovac dr. sc. Ivica Musa, profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Spomendan sv. Marka Križevčanina u Josipovu svetištu u Karlovac

Početak nove školske godine i spomendan sv. Marka Križevčanina svečano su proslavljeni u srijedu 7. rujna tijekom Velike pobožnosti sv. Josipu u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je rektor Svetišta mons. Antun Sente.

Varaždinska biskupija proslavila zaštitnika sv. Marka Križevčanina

Osamdesetak svećenika Varaždinske biskupije u zajedništvu s umirovljenim biskupima Josipom Mrzljakom i Jurjem Jezerincem te varaždinskim biskupom Božom Radošem koji je predvodio euharistijsko slavlje, proslavili su u srijedu 7. rujna nebeskog zaštitnika Biskupije, sv. Marka Križevčanina.

Propovijed biskupa Németa u Križevcima

Donosimo u cijelosti propovijed predsjednika Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda zrenjaninskog biskupa Ladislava Németa upućenu na svetkovinu sv. Marka Križevčanina u srijedu 7. rujna 2022. u Križevcima.

Sv. Marko Križevčanin proslavljen u Skradniku

U Skradniku, u župi Oštarije u subotu 3. rujna održana je svečana proslava naslovnika filijale, njihove kapele i Dobrotvornog podupirajućeg društva (DPD) Sv. Marka Križevčanina.

Danom sv. Marka Križevčanina završeni 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika 2022.

Misom koju je predslavio rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta vlč. prof. dr. Željko Tanjić te predstavljanjem znanstvene knjige „Sveti Marko Križevčanin. Život i djelo“ 25 autora koju je uredila doc. dr. Tanja Baran, u nedjelju 29. svibnja 2022. proslavljen je dan trećeg hrvatskog sveca Marka Križevčanina čime su završeni 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.

1 2 3