Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-terezija-avilska

Sv. Terezija Avilska proslavljena u Karmelu Brezovici

Bosonoge karmelićanke u Brezovici, zajedno sa štovateljima i prijateljima sv. Terezije Avilske, njihove duhovne majke i naučiteljice Crkve, mističarke i spisateljice, proslavile su u petak 15. listopada njezinu svetkovinu.

Papin tweet o sv. Tereziji Avilskoj

Na Twitter računu Pontifex pape Franje na spomendan sv. Terzije od Isusa, u petak 15. listopada, objavljena je kratka poruka o toj naučiteljici Crkve.

Sjemeništarci iz Zagreba posjetili Požegu i Voćin

Sjemeništarci iz Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, predvođeni rektorom Matijom Pavlakovićem te prefektom Lukom Premelčom i duhovnikom Petrom Mlakarom posjetili su u nedjelju, 10. listopada Požegu pred blagdan sv. Terezije, zaštitnice katedrale.

Proslava svetkovine sv. Terezije Avilske u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj

Misno slavlje svetkovine velike naučiteljice Crkve i duhovne majke obnovljenog Karmelskog reda, predvodio je u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj u četvrtak 15. listopada valpovački župnik vlč. Zvonko Mrak. Uz njega su, nakon otpjevane Večernje molitve u čast svetice, suslavili domaći župnik vlč. Miro Tomas, župnik iz Đakova vlč. Tomislav Ćorluka, srijemski župnik iz Šida vlč. Nikica Bošnjaković te valpovački župni vikar vlč. Luka Ćosić.

Služba Večernjih hvala i molitveno bdjenje mladih u požeškoj katedrali

U predvečerje svetkovine sv. Terezije Avilske, u srijedu 14. listopada, slavljena je služba prvih Večernjih hvala svetkovine zaštitnice katedrale, koju je predmolio prepošt požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević, , u zajedništvu s kanonicima, svećenicima grada Požege i središnjih biskupijskih ustanova.

1 2