Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-vinko-paulski

Biskup Škvorčević na proslavi sv. Vinka Paulskog u Požegi

Biskup Antun Škvorčević pohodio je 28. rujna samostan sestara Milosrdnica u Požegi i u samostanskoj kapeli predvodio euharistijsko slavlje u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i požeških župa čime je proslavljen spomendan sv. Vinka Paulskog.

Nadbiskup Barišić: Ako je materijalno bogatstvo na prvome mjestu, srce postaje zatvoreno i za čovjeka i za Boga

Družba sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog u Splitu proslavila je, u petak 27. rujna, svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Vinka. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju ravnatelja Nadbiskupijske gimnazije u Splitu don Josipa Dukića i župnika župe sv. Mateja – Ravne Njive don Jure Vrdoljaka.

Održani Dani sv. Vinka Paulskog

U povodu blagdana sv. Vinka Paulskog, Depaul Hrvatska od 23. rujna do 27. rujna organizirao je Dane posvećene ovome svecu, osnivaču bratovštine kršćanske ljubavi, Družbe misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Bogat program odvijao se u Kući utočišta u Rijeci te kapeli Sv. Josipa u kojoj je na sam blagdan 27. rujna svečano euharistijsko slavlje predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Svečano otvorena jubilejska 175. godina od dolaska sestara milosrdnica u Zagreb

Dan dolaska prvih sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Zagreb proslavljen je 5. rujna euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Vinka Paulskoga u sklopu Kuće matice u Zagrebu. Misno slavlje predvodio je provincijal slovenskih lazarista o. Franc Rataj u koncelebraciji sa subraćom lazaristima hrvatske zajednice i svećenicima crkve posvećene svetom Vinku.