Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-godina

Objavljena bula proglašenja Jubileja 2025. „Spes non confundit“

Papa Franjo predvodio je na svetkovinu Uzašašća službu predaje i čitanja bule proglašenja Svete godine 2025. pod nazivom “Spes non confundit” (“Nada ne razočarava”). Bula je podijeljena u 25 točaka, a sadržava molbe, prijedloge, apele za zatvorenike, bolesne, starije, siromašne, mlade.

Papa: Neka Jubilej 2025. bude svima prilika za oživljavanje nade

Na svetkovinu Uzašašća Gospodinovu u četvrtak, 9. svibnja 2024. papa Franjo predvodio je službu predaje i čitanja Bule proglašenja redovnog Jubileja 2025. godine i Drugu večernju svetkovine Uzašašća Gospodinova. Predavanjem bule Papa je službeno najavio Redovni jubilej 2025. Služba je održana u atriju bazilike svetog Petra ispred Svetih vrata s početkom u 17.30. U nastavku donosimo tekst predstavljanja papinske bule proglašenja Jubileja 2025. predstavnicima tiska koji je priredio Odsjek za temeljna pitanja evangelizacije u svijetu Dikasterija za evangelizaciju.

Papa Bonifacije VIII. i proslava prvog Jubileja

Približavajući se proslavi Jubileja 2025. godine, prof. Agostino Paravicini Bagliani za "Vatican News" otkriva kako je protekla proslava prvoga kršćanskog Jubileja 1300. godine za vrijeme pontifikata Bonifacija VIII.

Povijest i korijeni jubileja u Svetom pismu

Približavajući se proslavi jubilejske 2025. godine, kardinal Gianfranco Ravasi za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, protumačio je povijest i korijen jubileja kroz biblijske retke.

„Jōbēl“ – poruka pravde i jednakosti

Paolo Ondarza za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, istražujući etimologiju pojma „jubilej“, razgovarao je s rabinom Riccardom Di Segniom, glavni rabinom Židovske zajednice u Rimu.

Ikona milosrđa kružit će svijetom do Jubileja 2033. godine

Na nedjelju Božjega milosrđa, u Godini molitve, 7. travnja 2024., počelo je međunarodno putovanje „Peregrinatio Misericordiae“ ikone koju je papa Franjo blagoslovio 6. studenog 2023., tijekom audijencije u koju je primio volontere i korisnike Male kuće milosrđa iz Gele na Siciliji, objavio je Vatican News.

1 2 3