Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-mala-terezija

Papa: Božja riječ može i naše srce potpuno promijeniti

Donosimo u cijelosti homiliju koju je papa Franjo održao u Bazilici sv. Petra u Vatikanu na misi na V. Nedjelju Božje riječi, koja ima za temu "Ostanite u mojoj riječi" (Iv 8, 31), na Treću nedjelju kroz godinu, 21. siječnja 2024.

Papa Franjo: I naše vrijeme ima mnogo mučenika

Papa Franjo je u četvrtak, 16. studenog 2023., primio u audijenciju sudionike konferencije o temi „Dimenzija zajedništva u svetosti“, kojima je istaknuo tri dimenzije svetosti te spomenuo primjer svetih parova, izvijestio je Vatican News.

Proslavljena Sveta Mala Terezija u Banja Luci

U župi i dijecezanskom svetištu Svete Male Terezije u banjolučkom naselju Presnače proslavljena je svetkovina ove svetice i 150. obljetnica njezina rođenja. Toga dana je i godišnjica posvete župe crkve njoj posvećene.

Treći susret duhovih zvanja iz doline Neretve

Splitsko-makarski nadbiskup u miru Marin Barišić predslavio je misno slavlje u crkvi Kraljice neba i zemlje u Pločama u subotu 29. srpnja, povodom III. susreta duhovnih zvanja - svećenika, redovnika i redovnica iz doline Neretve.

Proslava patrona i 50. obljetnica župe Presnače

U biskupijskom svetištu sv. Male Terezije u Presnačama kod Banje Luke u subotu 1. listopada proslavljen je svetičin blagdan i 50. obljetnica osnutka župe. Blagdanu je prethodila trodnevnica koju je predvodio župnik i čuvar svetišta mons. Ivica Božinović.