Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-franjo-asiski

Papa: Božja riječ može i naše srce potpuno promijeniti

Donosimo u cijelosti homiliju koju je papa Franjo održao u Bazilici sv. Petra u Vatikanu na misi na V. Nedjelju Božje riječi, koja ima za temu "Ostanite u mojoj riječi" (Iv 8, 31), na Treću nedjelju kroz godinu, 21. siječnja 2024.

Papa franjevačkoj obitelji: Popravite Crkvu primjerom i svjedočanstvom

U prigodi proslave 800 godina od odobrenja Pravila Manje braće, papa Franjo uputio je u srijedu 29. studenoga pismom redovnicima i redovnicama koji slijede franjevačku karizmu te ih potaknuo da izađu „ususret svijetu gdje mnoga braća i sestre čekaju utjehu, ljubav i brigu“, prenosi Vatican News.

Svetkovina sv. Franje Asiškog proslavljena u povratničkoj župi Žeravac u BIH

Mnogobrojni su župljani župe sv. Franje Asiškog u Žeravcu u Bosanskoj Posavini te vjernici okolnih mjesta sudjelovali u nedjelju 1. listopada na proslavi svetkovine sv. Franje Asiškog, zaštitnika svoje povratničke župe u kojoj je prije zadnjega rata živjelo oko 4000 Hrvata katolika, a sada ih tu za stalno živi njih 50-ak.

Papa: Isus je izvor jedinstvene svetosti sv. Franje

Sveti Otac primio je u audijenciju pripadnike Crkvene koordinacije za 800. obljetnicu smrti svetoga Franje Asiškoga koji započinju trogodišnju pripremu za slavlje koje će kulminirati u 2026. godini, izvještava Vatican News.

Papa Franjo u Asizu potpisao novu encikliku "Fratelli tutti"

Sveti Otac Franjo je u subotu popodne 3. listopada, u talijanskom Asizu u regiji Umbriji (pokrajina Perugia), rodnom gradu sv. Franje, nakon svete euharistije, potpisao svoju novu, treću, encikliku "Svi smo braća" (na talijanskom: Fratelli tutti). Enciklika će službeno biti objavljena u nedjelju 4. listopada na blagdan sv. Franje Asiškog, javlja Vatican News.