Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-franjo

Primarni put evangelizacije – svjedočanstvo

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 22. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu osme u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Primarni put evangelizacije – svjedočanstvo (usp. Evangelii nuntiandi)".

Umrli u pandemiji u Italiji povjereni svetom Franji

Od početka pandemije u proljeće 2020. više od 175.000 ljudi umrlo je u Italiji od infekcije Covidom 19 ili zbog njenih posljedica. Inicijativa Talijanske biskupske konferencije i franjevaca u Asizu ima za cilj pružiti utjehu ožalošćenima, prenosi agencija SIR.

Proslava svetog Franje na splitskom Trsteniku

U Franjevačkom klerikatu na Trsteniku, crkvi Presvetog Otkupitelja, u ponedjeljak, 4. listopada svečano je proslavljen blagdan svetog Franje Asiškoga, zaštitnika i utemeljitelja triju franjevačkih redova. Euharistijskom slavlju predsjedao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Molitva pohvale

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 13. siječnja 2021.

Uočnica blagdana sv. Franje u Blatu

Obred preminuća svetoga našeg oca Franje proslavljen je 3. listopada predvečer u Kući matici Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje u Blatu.

1 2