Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-ivan-pavao-ii

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 24. travnja

Papa Franjo je na redovnoj općoj audijenciji srijedom održanoj 24. travnja na Trgu sv. Petra nastavio niz kateheza na zajedničku temu "Mane i vrline". U 16. po redu katehezi, koju donosimo u cijelosti, Papa je govorio o "Milosnom životu po Duhu".

Proslavljen Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

Djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem, uoči blagdana Ivana Pavla II., u petak 21. listopada misnim slavljem proslavili su Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II". Misno slavlje u kapelici „Sv. Ivan Pavao II.“ u Ministarstvu obrane predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s kapelanom i biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OS RH don Slavkom Rajičem i vojnim kapelanom i dekanom o. Zdravkom Barićem, SMM, izvijestio je MORH.

100 GODINA VELIKOG PAPE (8) „Hrvatska ti kliče: Hvala!“

U sklopu serijala “Uz 100. obljetnicu rođenja Karola Wojtyle, prvog pape Slavena – nadbiskup Želimir Puljić”, u produkciji Diadora TV, objavljujemo osmi, završni dio, video serijala i razmatranja nadbiskupa Puljića pod nazivom „Hrvatska ti kliče: Hvala!“. U zadnjem nastavku o pontifikatu sv. Ivana Pavla II., nadbiskup Puljić podsjeća na Papine pohode Hrvatskoj i izražava veliku zahvalnost hrvatskog naroda za sve što je Veliki papa Wojtyla činio tijekom svoga pontifikata za hrvatski narod, kojega je u Hrvatskoj pohodio triput, a u BiH dvaput.

Misterij stvaranja

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 20. svibnja 2020.

Blagoslovljena slika sv. Ivana Pavla II. u novoj trogirskoj crkvi

Nova crkva, posvećena sv. Ivanu Pavlu II., u Trogiru je otvorena u studenom prošle godine. Kako još uvijek nije u potpunosti uređena, svako novo opremanje crkve je popraćeno velikim interesom župljana. Povodom stote obljetnice rođenja Karola Wojtyle, koja se obilježava u ponedjeljak, 18. svibnja, najveća trogirska župa Gospe od Anđela postavila je sliku dragog im sveca.

1 2