Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-vid

Blagdan svetog Vida svečano proslavljen u naselju Vid kod Metkovića

Svečano misno slavlje u Vidu, naselju nedaleko od Metkovića, na blagdan sv. Vida u utorak 15. lipnja predslavio je fra Josip Bebić, župnik i gvardijan u Zaostrogu. Uz domaćeg župnika don Milu Čalo, bili su don Mladen Margeta i don Nedjeljko Kešina, a slavlje uzveličao župni zbor kojim ravna Anita Cuca Bebić.

U Rijeci svečano proslavljen nebeski zaštitnik Riječke nadbiskupije i katedrale te grada Rijeke - sveti Vid

Dostojanstveno i svečano 15. lipnja Riječani su proslavili blagdan sv. Vida, nebeskog zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke. Nakon što je prošle godine zbog pandemija koronavirusa izostala procesija ulicama grada, ove godine krenula je od riječke prvostolnice preko Korza do Trga riječke rezolucije na kojemu se nalazi najstariji uklesani lik sv. Vida iz 1509. godine i na kojemu je svečano euharistijsko slavlje predvodio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Riječka nadbiskupija i katedrala te grad Rijeka u utorak slave nebeskog zaštitnika - sv. Vida

Na svetkovinu sv. Vida, u utorak 15. lipnja, misu katedrali sv. Vida u Rijeci s početkom u 8 sati predvodit će rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić. Liturgijsko slavlje na talijanskom jeziku u 9.30 predslavit će rektor riječke Bogoslovnog sjemeništa vlč. Mario Gerić, dok će pontifikalnu misu s dodjelom medalja sv. Vida u 11 sati predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.

Odgoda korizmenog hodočašća Čudotvornom raspelu u katedrali Sv. Vida

Povjerenik za redovnice Riječke nadbiskupije vlč. mr. Mario Gerić uputio je dopis svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima, novacima i novakinjama te članovima trećeg reda o odgodi korizmenog hodočašća Čudotvornom raspelu u katedrali Sv. Vida u Rijeci koje se trebalo održati 15. ožujka, na treću korizmenu nedjelju, stoji u dopisu iz Riječke nadbiskupije.

Blagoslovljene postaje kamenog križnog puta

U perivoju samostana Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Svetom Vidu kod Dobrinja blagoslovljene su postaje kamenog križnog puta, umjetničko djelo akademskog kipara Borisa Šimunovića iz Zagreba.