Poštovani,

Temeljem određenih razgovora koje smo obavili, imajući u vidu da je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju virusa Covid-19, a u skladu i sa najnovijim odlukama Vlade Republike Hrvatske i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da se kroz određeno vremensko razdoblje nastoje izbjegavati svi izvanredni skupovi koji bi mogli brojiti do stotinu sudionika, u smislu odgovornog ponašanja i uvažavanja preporuka nadležnih institucija i prevencije širenja koronavirusa planirano hodočašće svećenika, redovnika, redovnica i članova svjetovnih instituta Čudotvornom križu sv. Vida u riječku prvostolnicu, predviđeno za nedjelju 15. ožujka u 16.30 sati neće se održati!

I kao vjernici, a još više kao Bogu posvećene osobe, nastojimo dati primjer odgovornog ponašanja, brige za vlastito ali i za zdravlje drugoga. Stoga i ovaj čin odgode našeg hodočašća smatrajmo našim doprinosom smirivanju novonastale situacije koja ugrožava sve veći broj osoba, posebice onih najslabijih.

U svakom slučaju pozvani smo i toga dana, kao i u svojim svakodnevnim molitvama vapiti Gospodinu da se ova pandemija smiri kao i za sve oboljele da se uz Božju pomoć vrate u normalan i redovan tijek života.

Vlč. mr. Mario Gerić