Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetiste-gospe-od-utocista

Žive jaslice u Aljmašu

Uoči Badnjaka u središtu Aljmaša, ispred crkve Pohođenja Blaženoj Djevici Mariji i Svetišta Gospe od Utočišta, održana je prva izvedba Živih jaslica.

Nuncij Lingua posjetio svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, u pratnji đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita Đure Hranića te pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog Ivana Ćurića, na 33. nedjelju kroz godinu, 19. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan siromaha, posjetio je svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te predvodio misno slavlje.

Prvo nadbiskupijsko hodočašće vjernika Mađara u Aljmaš

Petstotinjak vjernika mađarske nacionalnosti te onih s mađarskim korijenima s područja Slavonije, Baranje i Srijema hodočastilo je u nedjelju 8. listopada 2023., kada se po mađarskom kalendaru slavi svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Mađara (Magna Domina Hungarorum), u Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Iskustva vjerskog turizma u Hrvatskoj

Prvog dana simpozija o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“ u Molvama, u petak 6. listopada održana su izlaganja više sudionika, stručnjaka za tu jedinstvenu granu pastorala.

1 2