Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetiste-majke-milosrda

Misa zadušnica za branitelje Otoka Ivanića

Misa zadušnica za branitelje s područja Otoka Ivanića (grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić), pripadnike 65. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde i drugih postrojbi specijalne policije, ZNG-a i Hrvatske vojske, održana je u subotu 29. listopada u Svetištu Majke Milosrđa u Koštar Ivaniću

Mala Gospa u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću

Brojni štovatelji Djevice Marije hodočastili su utorak, 8. rujna na blagdan Male Gospe, u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću i prinijeli Bogu svoje zavjete te uputili mu svoje molitve po Majci Mariji. Večernje blagdansko svečano slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom fra Robertom Ćibarićem i više svećenika iz susjednih župa.

Biskup Jezerinac predvodio spomen-slavlje u Kloštar-Ivaniću

U subotu 26. listopada, u tjednu uoči svetkovine Svih svetih, održana je tradicionalna misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle branitelje s područja Otoka Ivanića. Ujedno je obilježena i obljetnica osnutka 65. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde (ZNG), postrojbi kojoj su najviše pripadali branitelji s tog područja.

Zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih

Četvrto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću održano je u subotu 27. travnja. Hodočašće kao i svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, rektorom Svetišta fra Robertom Ćibarićem, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem i desetak svećenika.

1 2