Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetkovina-duhova

Svetkovina Duhova u požeškoj katedrali

Na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 5. lipnja biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima Požeškog dekanata i svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali te je mladima Župe sv. Terezije podijelio sakrament svete potvrde.

Svetkovina Duhova proslavljena u gospićkoj katedrali

U gospićkoj katedrali Navještenja BDM, na svetkovinu Duhova 5. lipnja zbog spriječenosti gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, sakrament potvrde sedamdeset i dvoje kandidata iz četiri razreda OŠ u Gospiću koji pripadaju toj župi, podijelio je generalni vikar i župnik mons. Marinko Miličević. Koncelebrirao je kancelar i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić.

Papa pozdravio nastavak primirja u Jemenu

Nakon molitve Kraljice neba na svetkovinu Duhova 5. lipnja, papa Franjo je pred oko 25 tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetoga Petra, i pred mnogima koji su ga pratili putem medija, podsjetio da se slavi svetkovina u kojoj Božji san o čovječanstvu postaje stvarnost, prenosi Vatican News.

Svetkovina Duhova svečano proslavljena u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na svetkovinu Duhova u nedjelju 5. lipnja svečano misno slavlje u dvorištu katedralne Župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku i tom prigodom podijelio sakrament svete potvrde 49 kandidata ove župe.

Papa Franjo: Duh Sveti nadahnjuje otvorenu, gostoljubivu Crkvu

U propovijedi tijekom mise na svetkovinu Duhova u nedjelju 5. lipnja, koju je u vatikanskoj bazilici predvodio dekan Kardinalskoga zbora kardinal Giovanni Battista Re, papa Franjo je istaknuo da od Duha Svetoga učimo kojim putovima ići te kako voljeti „ovo i sada“ svijeta i Crkve, prenosi Vatican News.

Duhovsko bdjenje u Puli

Večer uoči svetkovine Pedesetnice i ove je godine održano tradicionalno Duhovsko bdijenje u Puli, u pulskom Franjevačkom samostanu sv. Franje Asiškog, u suorganizaciji tamošnje franjevačke zajednice i Katoličke udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule i Vodnjana.

1 2