Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetost

Sa surfanjem, između stranica Evanđelja

Mons. Alberto Royo Mejía, promicatelj vjere u Dikasteriju za kauze svetaca, napisao je predgovor za knjigu Andree Maniglia „Sa surfanjem, između stranica Evanđelja. Biografija Guida Vidala França Schäffera“ (Perugia, 2024.) koja čitatelja želi upoznati sa životom toga časnog sluge Božjega, liječnika, sjemeništarca i surfera. Predgovor na talijanskom jeziku objavljen je na mrežnim stranicama Diksterija za kauze svetaca, a u nastavku donosimo njegov cjelovit prijevod.

Papa Franjo: I naše vrijeme ima mnogo mučenika

Papa Franjo je u četvrtak, 16. studenog 2023., primio u audijenciju sudionike konferencije o temi „Dimenzija zajedništva u svetosti“, kojima je istaknuo tri dimenzije svetosti te spomenuo primjer svetih parova, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Semeraro: Kardinal Zen pokazuje da nije lako biti kršćanin

Konferencija „Svetost danas“ koja će biti održana od 3. do 6. listopada u institutu Augustinianum u Rimu predstavljena je u Tiskovnom uredu Svete Stolice 19. rujna, a prefekt Dikasterija za kauze svetaca kardinal Marcello Semeraro pritom se osvrnuo na slučaj umirovljenog hongkonškog nadbiskupa kardinala Josepha Zena Ze-kiuna.

1 2 3