Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svicarska

U Švicarskoj prvi put više nereligioznih nego katolika

Premda oko dvije trećine Švicaraca pripada nekoj vjerskoj zajednici, stanovništvo bez vjerske pripadnosti prvi je put najveća skupina u Švicarskoj. S udjelom od 34 posto prvi su put prestigli katolike (32 posto), objavio je 26. siječnja švicarski Savezni zavod za statistiku, izvještava Vatican News.

Papa imenovao privremenog upravitelja švicarske opatije Saint-Maurice

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je u utorak 28. studenoga da je Papa imenovao bivšeg poglavara Kongregacije sv. Bernarda, 75-godišnjeg Jean-Michela Girarda apostolskim upraviteljem "sede plena et ad nutum Sanctae Sedis" švicarske opatije Saint-Maurice, prenio je Kathpress. To znači da dosadašnji opat nije u stanju obavljati svoju službu i papa si pridržava konačnu odluku o obnašatelju službe.

Švicarski biskup imenovao laike biskupijskim vikarima

Biskup Charles Morerod, O.P., koji od 2011. upravlja Biskupijom Lausanne, Ženeva i Fribourg, odluku o imenovanju laika na službe biskupijskih vikara obznanio je 25. svibnja u razgovoru za švicarsku katoličku mrežnu stranicu kath.ch, prenijela je Nedjelja.

Ustanovljena isusovačka pokrajina za srednju Europu

Isusovačke zajednice u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Litvi, Latviji i Švedskoj 27. travnja spojene su u jednu pokrajinu za srednju Europu, objavljeno je na mrežnoj stranici isusovačke Generalne kurije.

1 2