Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-molitve-za-zvanja

U Varaždinu održan Festival Dobrog Pastira

Varaždinska biskupija Nedjelju Dobroga Pastira obilježava jedinstvenim Festivalom Dobroga Pastira koji je nakon dvije godine stanke održan u nedjelju 8. svibnja, na Svjetski dan molitve za zvanja, u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu.

Papin apel povodom Svjetskog dana molitve za zvanja

Na Nedjelju Dobrog Pastira, kada se u Crkvi slavi Svjetski dan molitve za zvanja, papa Franjo je pozvao vjernike da u vlastitome zvanju otkriju radost darivanja života i radosno i zanosno služe evanđelju.

Pozvani graditi ljudsku obitelj

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2022. slavi se 59. svjetski dan molitve za zvanja na temu „Pozvani graditi ljudsku obitelj“. Donosimo prijevod Poruke koju je papa Franjo uputio u toj prigodi biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima iz cijeloga svijeta.

Duhovna priprava za 58. svjetski dan molitve za zvanja u BiH

Prigodom Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja koji se slavi na četvrtu vazmenu nedjelju, Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica u BiH sastavilo je prijedlog za obilježavanje Tjedna molitve za zvanja redovničkih zajednica koje djeluju na području Bosne i Hercegovine.

Papina poruka za Svjetski dan molitve za zvanja u znaku svetoga Josipa

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju ili Nedjelju Dobrog Pastira 25. travnja slavi se 58. svjetski dan molitve za zvanja na temu „Sveti Josip: san o pozivu“ u posebnoj godini posvećenoj zaštitniku sveopće Crkve. Tiskovni ured Svete Stolice je na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka objavio poruku koju je prigodom Dana zvanja papa Franjo uputio biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima iz cijeloga svijeta.

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

Zahvalnost, hrabrost, trud, hvala – riječi su koje papa Franjo ističe u poruci za 57. svjetski dan molitve za zvanja. U središtu je poruke dio Evanđelja koji govori o Isusu koji hoda po moru, a samo na jednu njegovu zapovijed vjetar je utihnuo i valovi se smirili, prenio je Vatican News.

Papa za Svjetski dan molitve za zvanja: Nemojte biti gluhi na Božji poziv

Obećanje i rizik dvije su dimenzije koje je papa Franjo istaknuo u poruci za 56. svjetski dan molitve za zvanja, nadahnuvši se evanđeoskim odlomkom o pozivu prvih učenika na Galilejskom jezeru i dvama velikim događajima koji su nedavno završili, Biskupskom sinodom i Svjetskim danom mladih u Panami koji su omogućili Crkvi slušati mlade i njihove potrebe, te pokušati dati im konkretne odgovore.