Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-selilaca-i-izbjeglica

Papin Angelus u nedjelju 24. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 24. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Objavljena tema 108. Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

Svjetski dan selilaca i izbjeglica bit će obilježen po 108. put, u nedjelju 25. rujna 2022., a Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja objavio je da će tema biti „Graditi budućnost sa seliocima i izbjeglicama“.

Objavljeno geslo 106. svjetskoga dana selilaca i izbjeglica

U središtu ovogodišnjega Svjetskoga dana selilaca i izbjeglica koji se slavi 27. rujna je biblijski motiv bijega Svete obitelji - „Poput Isusa Krista, primorani pobjeći”, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u petak 6. ožujka.

Papa: Ne smijemo ostati ravnodušni na bijedu tolikih osoba

Povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica papa Franjo slavio je u nedjelju 29. rujna misu na Trgu svetog Petra u Vatikanu. Misno slavlje su obogatile skupine migranata iz raznih zemalja svijeta u narodnim nošnjama, s pjesmama, plesovima i molitvama. Ljubiti bližnjega znači biti bližnji svim putnicima napuštenim na našim ulicama. Ljubiti bližnjega kao sebe samoga znači također ozbiljno se založiti za izgrađivanje pravednijeg svijeta, gdje svi imaju pristup zemaljskim dobrima, gdje svi imaju mogućnost ostvarivati se kao osobe i kao obitelji, gdje su svima zajamčena osnovna prava i dostojanstvo, istaknuo je Papa u homiliji.

1 2