Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: teatrologinja-sanja-nikcevic

Prof. dr. Sanja Nikčević u emisiji „Vidljivi tragovi“: Što je kršćanska poruka u umjetnosti, zašto je važna i gdje je možemo naći?

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu 19. i 20. listopada upriličen je 29. Međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom „Teologija i književnost: vjera, iskustvo, umjetnost“ u organizaciji KBF-a Sveučilišta u Splitu i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a na kojem je sudjelovala teatrologinja i kazališna kritičarka prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Tom prigodom bila je gošća TV emisije „Vidljivi tragovi“ Splitsko-makarske nadbiskupije.

Teatrologinja Sanja Nikčević u Osijeku o lijepom, dobrom i svetom u umjetnosti

Udruga katoličkih intelektualaca (UKI) u Osijeku je organizirala 10. prosinca u knjižari Nova adventski susret sa teatrologinjom, kazališnom kritičarkom i redovitom profesoricom u miru prof. dr. sc. Sanjom Nikčević, članicom Udruge sa zagrebačkom adresom. Slijeđenje suvremenog umjetničkog kanona dovelo je umjetnost u slijepu ulicu; imamo pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti, rekla je u svom izlaganju dr. sc. Nikčević.