Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tehnologija

Papa Franjo: I danas postoji opasnost od ideologijâ koje ne daju slobodu

U svom posljednjem govoru u Mađarskoj, održanom u nedjelju 30. travnja tijekom susreta s predstavnicima akademske zajednice i svijeta kulture na Katoličkom sveučilištu „Péter Pázmány“, papa Franjo govorio je o znanju koje se ne smije ograničiti na tehničko znanje i koje je, da bi postalo kultura, pozvano osloboditi se uskih granica imanja i posjedovanja, izvještava Vatican News.

Papa: Ljudsko dostojanstvo ne može se mjeriti algoritmom

Govoreći stručnjacima iz svijeta tehnologije, dužnosnicima Kurije, teolozima i moralistima koji se svake godine susreću na inicijativi „Minerva Dialogues”, koju organizira Dikasterij za kulturu i obrazovanje, Papa je 27. ožujka preporučio da tehnički napredak bude rezultat etičkih i odgovornih odluka, piše Vatican News.

Papa Franjo: Opće dobro je neraskidivo povezano s dobrom svakog pojedinca

S obzirom na opće uvjerenje da se čovječanstvo nalazi pred izvanrednim i potpuno novim izazovima, potrebna su nova rješenja koja se mogu proširiti na čitavo čovječanstvo. Istaknuo je to papa Franjo primivši 27. rujna u audijenciju sudionike seminara naslovljenoga "Opće dobro u digitalnom dobu", objavio je Vatican News.