Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: terorizam

EU: Zbog rata na Bliskom istoku povećan sigurnosni rizik na Božić

„S obzirom na rat između Izraela i Hamasa i polarizaciju koju je on izazvao u našem društvu, kao i nadolazeće blagdane, postoji veliki rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji“, rekla je povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson u razgovoru s novinarima nakon sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u Bruxellesu ovog utorka, izvještava 6. prosinca Vatican News.

Papa: Evanđelje je za sve, a ne samo za izabrane

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 22. studenoga papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Tema 27. u nizu Papine kateheze na temu evangelizacije bila je "Navještaj je za sve".

Papa pozvao na prekid napada i nasilja u Izraelu i Gazi

Papa Franjo pozvao je u nedjelju, 8. listopada na prekid napada i nasilja u Izraelu i Gazi. Treba shvatiti da terorizam i rat ne vode nikakvom rješenju, već samo smrti i patnji mnogih nevinih ljudi. Rat je poraz: svaki rat je poraz!, istaknuo je Papa u svom obraćanju vjernicima nakon nedjeljne molitve Angelusa.

Islamisti u Mozambiku ubili najmanje jedanaestero kršćana

Pripadnici islamističke terorističke skupine su na sjeveru Mozambika izvršili masakr u kojemu je ubijeno najmanje jedanaestero kršćana, prenijela je u petak 22. rujna 2023. KNA informacije Zaklade papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“.

Španjolska: Svećenik ranjen u napadu mačetom izvan životne opasnosti

Salezijanska zajednica u Algecirasu na jugu Španjolske, u kojem se u srijedu 25. siječnja 2023. dogodio napad na crkve u kojem je ubijena jedna, a ranjeno nekoliko osoba, priopćila je da je jedan od ranjenika, svećenik Antonio Rodríguez Lucena, SDB, izvan životne opasnosti.

1 2 3 4