Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tolisa

S. Suzana Benković položila doživotne zavjete

Školska sestra franjevka Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina s. Suzana Benković položila je doživotne redovničke zavjete u nedjelju 13. kolovoza u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, objavljeno je na stranici Provincije.

Fra Perica Martinović proslavio zlatnu misu

Svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Perica Martinović proslavio je zlatnu misu u nedjelju 7. kolovoza u rodnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u Bosanskoj Posavini. 

Predstavljena pučka pjesmarica „Faljen Isus, Marijo“

Promocija pjesmarice „Faljen Isus, Marijo“ autora dr. fra Zvonka Benkovića predstavljena je u srijedu, 12. kolovoza ispred župne i samostanske crkve na Raščici. Riječ je o pučkoj pjesmarici koju su ispjevali vjernici toliškoga kraja na raznim hodočašćima.

Mlada misa fra Mirka Miškovića

Fra Mirko Mišković, franjevac trećoredac, proslavio je u nedjelju 9. kolovoza mladu misu ispred župne i samostanske crkve Uznesenja Marijina u Tolisi, svojoj rodnoj župi, u Bosanskoj Posavini. 

Umro franjevac Bosne Srebrene Ivo Božić

U jutarnjim satima 13. siječnja, na blagdan Krštenja Gospodinova, u županijskoj bolnici u Orašju preminuo je fra Ivo Božić, svećenik franjevac Bosne Srebrene. Misa zadušnica za pokojnoga fra Ivu bit će u utorak 15. siječnja u samostanskoj i župnoj crkvi u Tolisi s početkom u 13 sati. Nakon mise je ukop u samostanskom groblju u Tolisi.