Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tomislavgrad

Homilija biskupa Palića u Tomislavgradu

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić slavio je euharistiju u nedjelju 10. srpnja 2022. u Tomislavgradu u sklopu „Dana sv. Nikole Tavelića“ i održao homiliju koju prenosimo u cijelosti.

Obilježavanje 30. obljetnice osnutka HVO-a

Povodom obilježavanja 17. godišnjice 1. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 30. godišnjice Hrvatskog vijeća obrane u spomen na poginule pripadnike, vojne delegacije Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u srijedu 6. su travnja položile vijence i zapalile svijeće na spomen obilježjima u Sarajevu, Vitezu, Tomislavgradu i Orašju, prenosi portal katoličkog tjednika Nedjelja.

Proslava sv. Mihovila arkanđela u Liskovači u Općini Tomislavgrad

U Župi sv. Franje u Rašeljkama u Općini Tomislavgrad, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, u srijedu 29. rujna proslavljen je svetom misom blagdan sv. Mihovila arkanđela, i to u kapelici koja je njemu posvećena u selu te župe – Liskovači, objavio je mrežni portal tomislavcity.com

Preminuo fra Mirko Bagarić, glavni urednik Naših ognjišta

U samostanu u Tomislavgradu u nedjelju 30. kolovoza preminuo je svećenik fra Mirko Bagarić, u 71. godini života, 51. godini redovništva i 46. godini svećeništva. Misa zadušnica služit će se u samostanskoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu u ponedjeljak 31. kolovoza u 16 sati, a potom je ukop na groblju Karaula u Tomislavgradu, javili su iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U Tomislavgradu proslavljen sv. Nikola Tavelić - zaštitnik bazilike

Procesijom s kipom svetoga Nikole Tavelića u nedjelju 12. srpnja u Tomislavgradu je započela središnja proslava Dana svetoga Nikole Tavelića, a potom je na vanjskome oltaru duvanjske spomen-bazilike, koja je posvećena prvome hrvatskom kanoniziranome svecu – sv. Nikoli Taveliću - slavljena koncelebrirana misa koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj mons. Ratko Perić, prenosi portal tomislavcity.com.

1 2