Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trajni-dakon

Ukop trajnog đakona Milana Daniela Jurića

Ukop trajnog đakona Sisačke biskupije Milana Daniela Jurić održan je u ponedjeljak, 18. listopada na mjesnom groblju u Pešćenici. Sprovodne obrede i nakon toga misu zadušnicu u župnoj crkvi predvodio je sisački biskup Vlado Košić.

Doktorirao trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije Marijan Spehnjak

Trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije Marijan Spehnjak obranio je 20. rujna 2021. doktorsku disertaciju na Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku Sveučilišta u Mariboru, na smjeru Medijske komunikacije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Susret trajnih đakona u grkokatoličkoj konkatedrali

Trajni đakoni Zagrebačke nadbiskupije i Sisačke biskupije, zajedno sa svojim duhovnikom i voditeljem vlč. Milanom Dančuom, župnim vikarom župe Krista Kralja u zagrebačkom Trnju, imali su u utorak 21. svibnja mjesečni susret u grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda na Gornjem Gradu.

Brojni vjernici, svećenici i đakoni na sprovodu trajnog đakona Krunoslava Kičinbačija

Trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije Krunoslav Kičinbači nakon duge i teške bolesti umro je na Veliki petak 19. travnja u 65. godini života i 10. godina đakonske službe. Misu zadušnicu i sprovodne obrede predvodio je u srijedu 24. travnja zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Na mjesnom groblju Miroševac u Zagrebu uz članove obitelji od ovog dragog i omiljenog đakona oprostio se veliki broj vjernika župe sv. Ivana XXIII., svećenici, redovnici, redovnice, subraća u trajnom đakonatu, rodbina i brojni prijatelji.