Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trebinjsko-mrkanski-apostolski-upravitelj

Ravnatelji Caritasa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini uoči Tjedna solidarnosti

Uoči početka Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koje će se održati od 12. do 19. ožujka, u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” govorili su 10. ožujka ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

Biskup Palić u pohodu župama Duvanjskog dekanata

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić je u ožujku u kanonskoj vizitaciji župa Duvanjskog dekanata. U srijedu 1. ožujka pohodio je Župu sv. Franje u Rašeljkama, objavljeno je na portalu tomislavcity.com.

Proslava Stepinčeva u Mississaugi u Kanadi

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić predslavio je u nedjelju 12. veljače svečano euharistijsko slavlje u hrvatskoj katoličkoj Župi hrvatskih mučenika u Mississaugi u Kanadi, povodom blagdana bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika župe.

Biskup Palić uputio pozdravnu riječ na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora BiH

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić uputio je 4. veljače pozdravnu riječ na XI. zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovini. Njegovo obraćanje objavljeno je na mrežnim stranicama Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te ga prenosimo u cijelosti.

Euharistijsko slavlje svetkovine sv. Vlaha u Dubrovniku

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić predvodio je središnje pontifikalno euharistijsko slavlje na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha u petak 3. veljače ispred dubrovačke katedrale u suslavlju brojnih biskupa i svećenika i sudjelovanju mnoštva vjernika.

Počela proslava svetkovine sv. Mihovila u Šibeniku

Proslava svetkovine sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u srijedu 28. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

Održana svećenička skupština u centru „Emaus“

Skupština dijecezanskih i redovničkih svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održana je u srijedu 21. rujna u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju kod Mostara, izvijestio je Biskupski ordinarijat Mostar.

1 2