Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tribina

Tribina Ususret sv. Vlahu: „Barokno uređenje Moćnika dubrovačke katedrale“

Druga tribina „Ususret sv. Vlahu“ imala je za temu „Barokno uređenje Moćnika dubrovačke katedrale“, a ugostila je dr. sc. Daniela Premerla, višeg znanstvenog suradnika Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu. Tribina je održana 28. siječnja u katedrali Gospe Velike, a mogla se pratiti putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije.

Tribina o mučeništvu fra Rafe Kalinića

U Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića crkvi Sv. Frane u Šibeniku 23. kolovoza održana je tribina u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma.

Tribina: „Arhitekt–Bog–fizičar“

U dvorani „Blaženi Alojzije kardinal Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u četvrtak 5. ožujka održana je korizmena tribina pod naslovom „Arhitekt–Bog–fizičar“. Svećenik i arhitekt Željko Nestić te svećenik i fizičar Marko Čolić bili su gosti sveučilišnoga kapelana Odilona Singboa.

„Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“

“Obiteljski četvrtak” na temu „Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“ održan je 12. prosinca u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” i Povjerenstva za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Župna tribina “Misterij i smisao patnje”

U petak, 22. studenoga u Velikoj vijećnici grada Belišća održana je prva župna tribina u ovoj katehetsko–pastoralnoj godini. Gost predavač bio je isusovac p. Ivan Ike Mandurić koji je govorio na temu “Misterij i smisao patnje”. Pozdravnu riječ uputio je župnik fra Branko Janjić te je istaknuo kako upravo u mjesecu studenome, kada se spominjemo stradanja u Vukovaru, Škabrnji i ostalim ratom pogođenim mjestima, želimo razmišljati nad stvarnošću patnje i boli.

Tribina: Skupo je hraniti se zdravo - istina ili mit?

Predavanje „Skupo je hraniti se zdravo - istina ili mit?“ održano je u petak 6. rujna u večernjim satima u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Tribinu je organizirao Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

1 2