Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trnjanska-savica

Mlada misa Domagoja Tujmera na Trnjanskoj Savici

U Župi blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u nedjelju 5. svibnja svoju je mladu misu predslavio vlč. Domagoj Tujmer. Riječ je o drugoj mladoj misi u petnaestak dana, opet u okrilju OŠ Jure Kaštelana, dugogodišnjoj privremenoj lokaciji ove župe.

Mlada misa Marka Dominića na Trnjanskoj Savici

U Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu u nedjelju, 21. lipnja, bilo je iznimno svečano: vlč. Marko Dominić slavio je svoju mladu misu u dvorištu OŠ Jure Kaštelana, škole koja već više 20 godina služi župi kao privremena crkva.

Predavanje na Trnjanskoj Savici o suđenju Alojziju Stepincu

U organizaciji Udruge „Stepinčeva Savica“ s Trnjanske Savice održano je u nedjelju 9. veljače u dvorani Mjesnog odbora Trnjanska Savica predavanje diplomirane pravnice Ivane Bandov o suđenju Alojziju Stepincu naslovljeno „Nepravedno osuđen“.

Blaženi Alojzije Stepinac i sveti Nikola na Trnjanskoj Savici

U župi blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu druge nedjelje došašća 8. prosinca radosno je proslavljena svetkovina sv. Nikole u predvorju OŠ Jure Kaštelana, privremenom sakralnom prostoru. Organizirala ju je maštovito Udruga građana „Stepinčeva Savica“'. Za ovu prigodu jedan od župljana bio je Stepinac, a drugi sv. Nikola.

Dječje hodočašće s Trnjanske Savice Majci Božjoj Remetskoj

Djeca iz župe bl. Alojzija Stepinca s Trnjanske Savice, predvođena župnikom vlč. Antunom Vukmanićem i uz pratnju roditelja, okupila su se u subotu 5. listopada ujutro pred zagrebačkom katedralom te nakon molitve za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca uz njegov grob krenula na hodočašće Stepinčevim putem do svetišta Majke Božje Remetske.

Proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici

Svečanim misnim slavljem u predvorju OŠ Jure Kaštelana koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, u četvrtak 3. listopada proslavljena je svetkovina bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici, po kojemu je Župa dobila ime, te dvadeseta obljetnica rada Župe.

Treći dan trodnevnice uoči Stepinčeva na Trnjanskoj Savici

Trećega dana trodnevnice uoči Stepinčeva na Trnjanskoj Savici u srijedu 2. listopada misno je slavlje u kapelici Pastoralnoga centra predvodio vlč. Ivan Filipčić, župnik susjedne Župe Krista Kralja na Krugama, od koje je jedan dio diobom 1999. pripao novoosnovanoj Župi bl. Alojzija Stepinca.

Počela trodnevnica uoči Stepinčeva na Trnjanskoj Savici

Prvoga dana trodnevnice uoči Stepinčeva na Trnjanskoj Savici u ponedjeljak 30. rujna na poziv župnika Antuna Vukmanića misno slavlje u kapelici Pastoralnoga centra predvodio je prvi župnik župe bl. Alojzija Stepinca vlč. Dragutin Cerovečki.

Savica i dalje bez crkve

Župa bl. Alojzija Stepinca na Savici osnovana je 1999. godine te ove godine slavi dvadeset godina župe. Župa je nakon tri natječaja za izgradnju i brojnih problema i dalje bez svoje crkve, a najnoviji događaji oko novog prijedloga GUP-a potvrđuju kontinuitet nezainteresiranosti i neorganiziranosti svih relevantnih gradskih institucija oko izgradnje crkve bl. Alojzija Stepinca na Savici.

1 2 3