Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trogir

Proslava sedme obljetnice HKZ-a MI u Trogiru

U nedjelju, 15. svibnja u katedralnoj župi sv. Lovre u Trogiru svečano je proslavljena sedma obljetnica podružnice Hrvatskog katoličkog zbora MI koja okuplja oko 40 mladih.

Koncert za misije u trogirskoj katedrali

Članovi Hrvatskoga katoličkog zbora „MI“ iz Trogira organizirali su na Mali Uskrs, u nedjelju 24. travnja 2022. u katedrali sv. Lovre četvrti humanitarni koncert „Pomognimo misije“, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Trogir: Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. i posveta nove crkve

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je na blagdan sv. Ivana Pavla II., u petak 22. listopada svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je posvetio novoizgrađenu crkvu koja nosi ime toga svetoga pape u župi Gospe od Anđela u Trogiru.

Proslavljen blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u Trogiru

Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika svečano je proslavljen u četvrtak 11. veljače u crkvi sv. Dominika - nacionalnog svetišta bl. Augustina Kažotića u Trogiru. Duhovna priprava se odvijala kroz devetnicu, a trodnevnicu i svečano misno slavlje na sam blagdan predvodio je don Donald Marković, župnik župe sv. Katarine Alesandrijske iz Ljubitovice.

U Trogiru proslavljen blagdan "Gospe od mlika" – Kandelora

U Župi sv. Jakova apostola u Trogiru proslavljen je 2. veljače blagdan "Gospe od mlika" – Kandelora (Svijećnica). Sveta misa je slavljena u ranoromaničkoj crkvi Gospe kraj mora koja je starim Trogiranima poznatija pod imenom "Gospa od mlika".

Misa na blagdan sv. Stjepana u Trogiru

U samostanskoj crvi Sv. Dominika i Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u Trogiru, 26. prosinca proslavljen je blagdan sv. Stjepana. Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je fr. Petar Galić, OP uz pratnju crkvenih pučkih i sudjelovanje domaćih vjernika kao i vjernika iz šire okolice.

Proslava Bezgrešnog začeća kod sestara benediktinki u Trogiru

U crkvi sv. Nikole u Trogiru kod sestara benediktinki u utorak 8. prosinca proslavljena je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM. Na sam blagdan održane su tri mise koje su predvodili: don Dražen Balić, fr. Petar Galić, OP, a svečano misno slavlje u 18 sati predvodio je prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić - profesor na KBF-u u Splitu. Suslavili su don Dražen Balić i fr. Petar Galić.

1 2 3 6