Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trogir

Proslava pete obljetnice HKZ-a MI u Trogiru

U nedjelju, 14. lipnja u katedralnoj župi sv. Lovre u Trogiru svečano je proslavljena peta obljetnica podružnice Hrvatskog katoličkog zbora MI koja okuplja preko 40 mladih. Svečano misno slavlje predvodio je predstojnik Ureda za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Mišo Prović, a u koncelebraciji su sudjelovali don Vinko Sanader, župnik i duhovnik miovaca te o. Petar Galić, dominikanac iz Trogira.

U Trogiru proslavljena svetkovina Tijelova

U katedrali Sv. Lovre u Trogiru, 11. lipnja svečano je proslavljena svetkovina Tijelova. Svečano misno slavlje predvodio je profesor na KBF-u u Splitu dr. don Marinko Vidović, uz koncelebraciju dekana i župnika don Vinka Sanadera, župnika Drvenika don Dražena Balića, fr. Petra Galića, OP i asistenciju đakona don Mirka Šarića uz animaciju katedralnog zbora pod vodstvom maestra Marina Ugrina te nazočnost brojnih vjernika iz Trogira i dekanata.

Trinaesti utorak u čast sv. Antunu u Trogiru

U župi Sv. Jakova apostola na Čiovu u Trogiru u predvorju crkve i svetišta sv. Ante na Dridu u utorak 9. lipnja održano je svečano euharistijsko slavlje na Trinaesti utorak u čast sv. Ante.

Susret budućeg Trećeg reda sv. Dominika

U Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića i dominikanskom samostanu u Trogiru u dvorani fr. Dominika Barača, u subotu na kvatre 6. lipnja, upriličen je susret budućeg trećeg reda sv. Dominika.

Svibanjska pobožnost Gospi u Trogiru

U Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u Trogiru u nedjelju 31. svibnja proslavljena je svetkovina Duhova, kojoj je prethodila molitva krunice i time je završila svibanjska pobožnost Gospi, koju je kao i zaključnu misu predvodio fr. Petar Galić, OP.

Trogir: Tribina o životu i djelu sv. Jeronima

Prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić održao je u četvrtak 12. ožujka u pastoralnom centru Sv. Ivana Pavla II. u Trogiru tribinu o životu i djelu sv. Jeronima u povodu 1600 godina od njegove smrti.

Pastirski pohod nadbiskupa Barišića župi Gospe od Anđela

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodio je u petak 6. ožujka najveću trogirsku župu Gospe od Anđela. Prvi je to dolazak nadbiskupa u župu otkad je otvorena i blagoslovljena crkva i pastoralni centar Sv. Ivan Pavao II.

Trogir: Proslavljena svetkovina sv. Ivana Trogirskog

U trogirskoj katedrali sv. Lovre, u četvrtak 14. studenoga, proslavljen je sv. Ivan Trogirski, zaštitnik grada Trogira. Procesiju i svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju katedralnog župnika don Vinka Sanadera i desetak svećenika. Slavlje, koje je započelo procesijom oko stare gradske jezgre, pjesmom je obogatio mješoviti katedralni zbor.

1 2 3 4