Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trogir

Trogir: Proslavljena svetkovina sv. Ivana Trogirskog

U trogirskoj katedrali sv. Lovre, u četvrtak 14. studenoga, proslavljen je sv. Ivan Trogirski, zaštitnik grada Trogira. Procesiju i svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju katedralnog župnika don Vinka Sanadera i desetak svećenika. Slavlje, koje je započelo procesijom oko stare gradske jezgre, pjesmom je obogatio mješoviti katedralni zbor.

Procesija ulicama Trogira na svetkovinu Velike Gospe

Na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza tradicionalno je u Trogiru održana procesija s Gospinim kipom ulicama grada i rivom. Kip Majke Božje nosili su članovi Udruge Gospe od Karmela, uz taktove Narodne glazbe Trogir, praćeni barjaktarima, svećenicima, članovima zbora te brojnim Gospinim štovateljima.

Proslava Gospe od Anđela u Trogiru

Župa Gospe od Anđela iz Trogira proslavila je 2. kolovoza spomen svoje nebeske zaštitnice. Vjernici su se u hrvatskoj Porcijunkuli, župnoj crkvi koja je građena na temeljima prvoga franjevačkog samostana van Italije koji je osnovao sam sv. Franjo tijekom svog boravka u Trogiru, za proslavu blagdana pripremali trodnevnicom koju je predvodio dr. don Mislav Hodžić.

Proslava svete Marte u trogirskoj župi Gospe od Anđela

U ponedjeljak 29. srpnja župa Gospe od Anđela iz Trogira proslavila je spomen svete Marte, zaštitnice mjesta Plano te suzaštitnice župe. Svečanost je započela nastupom Tria Lur, mladog sastava koji se sastoji od tri akademske glazbenice koje su okupljeni puk oduševile svojim izvedbama.

Koncert klapa uoči svetkovine Gospe od Karmela

U župi sv. Lovre u Trogiru posljednjeg dana trodnevnice uoči svetkovine Gospe od Karmela 15. srpnja prvi put je održan koncert klapske pjesme u 'kali' uz crkvu Gospe od Karmela u Pasikama.

1 2 3