Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tweet

Papina poruka na Twitteru

Dostojanstvo osobe, pravednost, supsidijarnost i solidarnost prilog su socijalnoga nauka Crkve zajedničkoj potrazi za "algor-etikom". Danas potpisani Poziv važan je korak u tom smjeru, poručio je papa Franjo u tweetu u petak 28. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Postiti znači znati se odreći prolaznih taština i površnih stvari da bi se došlo do bitnoga. Znači tražiti ljepotu jednostavnoga života, poručio je papa Franjo u tweetu na Pepelnicu, u srijedu 26. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Nismo primili život da bismo ga pokopali nego da bismo ga iskoristili, ne da bismo ga zadržali nego ga darivali. Tko je s Isusom zna da je tajna života u njegovu darivanju, poručio je papa Franjo u tweetu u petak 21. veljače.

Papina poruka na Twitteru

„Blago krotkima, oni će baštiniti zemlju.“ „Zemlja“ koju treba osvojiti jest spasenje naše braće i sestara. Nema zemlje bolje od nečijega srca, nema ljepšeg područja koje se može steći od ponovno pronađenog mira s bratom ili sestrom. To je zemlja koju treba baštiniti!”, poručio je papa Franjo u tweetu u srijedu 19. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Svatko od nas u srcu nosi nešto otvrdnulo. Lijek protiv tvrdokornosti je pamćenje – sjetimo se Božjih blagoslova. To će nam srca držati otvorena i vjerna, poručio je papa Frajno u tweetu u utorak 18. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Mi nismo sami sebi dovoljni, moramo razotkriti svoju samodostatnost, nadvladati izolaciju. U sebi samima trebamo ponovno postati maleni, jednostavni, oduševljeni, puni zanosa za Bogom i ispunjeni ljubavlju prema bližnjemu, poručio je papa Franjo u tweetu u ponedjeljak 17. veljače.

Papina poruka na Twitteru

U današnjem Evanđelju Isus nas potiče da prijeđemo s formalnog poštovanja Zakona na suštinsko poštovanje, prihvaćajući Zakon u svom srcu. Dobra i loša djela dolaze iz srca, poručio je papa Franjo tweetu u nedjelju 16. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Naša molitva ne smije biti ograničena samo na naše želje i potrebe; molitva je istinski kršćanska ako ima i svoju univerzalnu dimenziju, poručio je papa Franjo u tweetu u subotu 15. veljače.

Papa na Twitteru: Hvala ti, Gospodine, što nas nikad ne ostavljaš same!

Danas bi nam bilo dobro promišljati – kao čin zahvale Bogu - o onima koji nas prate na našem životnom putu: članovima obitelji, prijateljima, kolegama. Gospodin želi da se držimo zajedno kao narod. Hvala ti, Gospodine, što nas nikad ne ostavljaš same! istaknuo je papa Franjo u tweetu u petak 14. veljače.

Papina poruka na Twitteru

I Ivan Krstitelj, najveći čovjek kojega je žena rodila, i Sin Božji izabrali su put poniženja. Bog taj put pokazuje kršćanima da bi mogli napredovati. Ne može biti ponizan onaj koji nije iskusio poniženje, poručio je papa Franjo u tweetu u petak 7. veljače.

1 2 3 9