Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tweet

Papina poruka na Twitteru

Došašće je vrijeme koje nam je dano za dobrodošlicu Gospodinu, produbljivanje čežnje za Bogom te pogled unaprijed u pripravi na ponovni Kristov dolazak, poručio je papa Franjo u Tweetu 14. prosinca.

Papina poruka na Twitteru

Gospodine, oče ljudske obitelji, koji si sve ljude stvorio jednakoga dostojanstva: ulij u duše naše duh bratstva. Pokreni nas na izgradnju zdravijih društava i dostojanstvenijega svijeta, svijeta bez gladi, siromaštva, nasilja i rata, molio je papa Franjo u tweetu 26. studenoga.

Papina poruka na Twitteru

Prečesto se žene ponižava, zlostavlja, siluje i prisiljava na prostituciju. Ako želimo bolji svijet, svijet kao mirni dom a ne ratište, moramo mnogo više toga učiniti za dostojanstvo svake žene, poručio je papa Franjo u tweetu na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga.

Papina poruka na Twitteru

Bilo je zadovoljstvo jučer telefonski razgovarati s mojim bratom velikim imamom Al Azhara. Ponovno smo utvrdili našu podršku ljudskom bratstvu kao načinu da se iskorijeni nasilje, diskriminacija i mržnja uime religije. Religije s tim nemaju ništa, istaknuo je papa Franjo u tweetu 20. studenoga.

Papina poruka na Twitteru

Bog nas ne izabire zbog naše "vrsnosti" nego upravo zbog toga što jesmo i osjećamo se maleni, istaknuo je papa Franjo u tweetu u utorak 11. kolovoza.

Papina poruka na Twitteru

Kao svećenici pomazani smo da bismo pomazivali, davali sebe. Molimo danas zajedno za poniznost kako bismo zaštitili dar pomazanja i izmolimo Božju milost povjerenom nam narodu i cijelome svijetu, poručio je papa Franjo svećenicima u tweetu na Veliki četvrtak, 9. travnja.

Papina poruka na Twitteru

U ovim svetim danima stanimo pred Raspetoga i molimo za milost života u služenju. Milost da pružimo ruku onima koji trpe i onima u najvećoj potrebi. Milost da se ne usredotočimo na ono što nama nedostaje već na ono što mi možemo učiniti za druge, pozvao je papa Franjo u tweetu u utorak 7. travnja.

Papina poruka na Twitteru

Dostojanstvo osobe, pravednost, supsidijarnost i solidarnost prilog su socijalnoga nauka Crkve zajedničkoj potrazi za "algor-etikom". Danas potpisani Poziv važan je korak u tom smjeru, poručio je papa Franjo u tweetu u petak 28. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Postiti znači znati se odreći prolaznih taština i površnih stvari da bi se došlo do bitnoga. Znači tražiti ljepotu jednostavnoga života, poručio je papa Franjo u tweetu na Pepelnicu, u srijedu 26. veljače.

1 2 3 9