Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tweet

Papina poruka na Twitteru

Bog nas ne izabire zbog naše "vrsnosti" nego upravo zbog toga što jesmo i osjećamo se maleni, istaknuo je papa Franjo u tweetu u utorak 11. kolovoza.

Papina poruka na Twitteru

Kao svećenici pomazani smo da bismo pomazivali, davali sebe. Molimo danas zajedno za poniznost kako bismo zaštitili dar pomazanja i izmolimo Božju milost povjerenom nam narodu i cijelome svijetu, poručio je papa Franjo svećenicima u tweetu na Veliki četvrtak, 9. travnja.

Papina poruka na Twitteru

U ovim svetim danima stanimo pred Raspetoga i molimo za milost života u služenju. Milost da pružimo ruku onima koji trpe i onima u najvećoj potrebi. Milost da se ne usredotočimo na ono što nama nedostaje već na ono što mi možemo učiniti za druge, pozvao je papa Franjo u tweetu u utorak 7. travnja.

Papina poruka na Twitteru

Dostojanstvo osobe, pravednost, supsidijarnost i solidarnost prilog su socijalnoga nauka Crkve zajedničkoj potrazi za "algor-etikom". Danas potpisani Poziv važan je korak u tom smjeru, poručio je papa Franjo u tweetu u petak 28. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Postiti znači znati se odreći prolaznih taština i površnih stvari da bi se došlo do bitnoga. Znači tražiti ljepotu jednostavnoga života, poručio je papa Franjo u tweetu na Pepelnicu, u srijedu 26. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Nismo primili život da bismo ga pokopali nego da bismo ga iskoristili, ne da bismo ga zadržali nego ga darivali. Tko je s Isusom zna da je tajna života u njegovu darivanju, poručio je papa Franjo u tweetu u petak 21. veljače.

Papina poruka na Twitteru

„Blago krotkima, oni će baštiniti zemlju.“ „Zemlja“ koju treba osvojiti jest spasenje naše braće i sestara. Nema zemlje bolje od nečijega srca, nema ljepšeg područja koje se može steći od ponovno pronađenog mira s bratom ili sestrom. To je zemlja koju treba baštiniti!”, poručio je papa Franjo u tweetu u srijedu 19. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Svatko od nas u srcu nosi nešto otvrdnulo. Lijek protiv tvrdokornosti je pamćenje – sjetimo se Božjih blagoslova. To će nam srca držati otvorena i vjerna, poručio je papa Frajno u tweetu u utorak 18. veljače.

Papina poruka na Twitteru

Mi nismo sami sebi dovoljni, moramo razotkriti svoju samodostatnost, nadvladati izolaciju. U sebi samima trebamo ponovno postati maleni, jednostavni, oduševljeni, puni zanosa za Bogom i ispunjeni ljubavlju prema bližnjemu, poručio je papa Franjo u tweetu u ponedjeljak 17. veljače.

1 2 3 9