Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tweet

Papina poruka na Twitteru

Djeci vojnicima ukradeno je djetinjstvo, nevinost, budućnost a često i život. Svaki je od njih vapaj upućen Gospodinu optužujući odrasle što su im u malene ruke stavili oružje, istaknuo je papa Franjo u tweetu 12. veljače, na Međunarodni dan protiv korištenja djece u ratovima.

Papa: Ugasite mobitele i otvorite Bibliju

"Molimo Gospodina da nam da snage ugasiti televiziju i otvoriti Bibliju, isključiti mobitele i otvoriti Evanđelje", pozvao je papa Franjo u tweetu 22. siječnja, uoči Nedjelje Božje riječi.

Papa: Antisemitizam još uvijek vreba

Obvežimo se odgoju u bratstvu kako ne bi nadvladali izljevi mržnje koji ga žele uništiti. Prijetnja antisemitizma, koji još uvijek vreba u Europi i drugdje, prijetnja je koju moramo zaustaviti, poručio je papa Franjo u tweetu 9. studenoga, na obljetnicu Kristalne noći 1938.

Papin tweet o sv. Tereziji Avilskoj

Na Twitter računu Pontifex pape Franje na spomendan sv. Terzije od Isusa, u petak 15. listopada, objavljena je kratka poruka o toj naučiteljici Crkve.

Papina poruka na Twitteru

Gospodin je svjestan svega što smo prošli u ovom vremenu. Blizak je svima koji se osjećaju izolirano i usamljeno, osjećaji koji su sve izraženiji za vrijeme pandemije. On nije prema tome ravnodušan, istaknuo je papa Franjo u tweetu 23. srpnja, koristeći službeni hashtag Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, prenosi Vatican News. 

Papina poruka na Twitteru

Došašće je vrijeme koje nam je dano za dobrodošlicu Gospodinu, produbljivanje čežnje za Bogom te pogled unaprijed u pripravi na ponovni Kristov dolazak, poručio je papa Franjo u Tweetu 14. prosinca.

Papina poruka na Twitteru

Gospodine, oče ljudske obitelji, koji si sve ljude stvorio jednakoga dostojanstva: ulij u duše naše duh bratstva. Pokreni nas na izgradnju zdravijih društava i dostojanstvenijega svijeta, svijeta bez gladi, siromaštva, nasilja i rata, molio je papa Franjo u tweetu 26. studenoga.

Papina poruka na Twitteru

Prečesto se žene ponižava, zlostavlja, siluje i prisiljava na prostituciju. Ako želimo bolji svijet, svijet kao mirni dom a ne ratište, moramo mnogo više toga učiniti za dostojanstvo svake žene, poručio je papa Franjo u tweetu na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga.

1 2 3 10