Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Kraljevstvo Božje izgrađuje se zajedno s migrantima

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je u poruci na Twitteru u nedjelju 25. rujna podsjetio na Svjetski dan migranata koji Crkva obilježava 25. rujna i pozvao na stvaranje budućnosti koja je usredotočena i na ljude u migracijskim situacijama, prenosi Vatican News.

„Danas je Svjetski dan migranata i izbjeglica. Želimo raditi za budućnost koja je također usmjerena na migrante, izbjeglice, prognanike i žrtve trgovine ljudima. Kraljevstvo Božje izgrađuje se zajedno s njima”, istaknuo je u tweetu.
Tijekom proteklih nekoliko tjedana, Papa je u raznim video porukama poticao da se prepozna plodonosan doprinos migranata i izbjeglica zajednicama domaćinima i da ih se uključi. Ove nedjelje, tijekom podnevne molitve u Materi, u južnoj Italiji, ponovno je istaknuo da ih treba ne samo „prihvatiti“, nego i „podržati, pratiti i integrirati“.

Brojevi su ogromni: prema procjenama Ujedinjenih naroda, više od 100 milijuna ljudi diljem svijeta bježi od ratova, progona i klimatskih ili ekoloških katastrofa. Ublažavanje situacije nije na vidiku, procjene prije pretpostavljaju intenziviranje fenomena s kojim će se neizbježno susresti sva društva u svijetu. Ne radi se samo o migrantima koji putuju dugim i ponekad vrlo opasnim putevima u potrazi za boljom budućnošću.

Društva koja prihvaćaju također mogu i trebaju iskoristiti potencijale koje novopridošle osobe donose sa sobom i zajedno s njima graditi budućnost, pozvao je papa Franjo, koji je ovo geslo izabrao i za 108. svjetski dan migranata i izbjeglica, koji je univerzalan. Crkva posljednju nedjelju u listopadu obilježava pod geslom: „Graditi budućnost s migrantima i izbjeglicama“.