Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: twitter

Papa ponovno pozvao na ukidanje smrtne kazne

Kršćani i svi ljudi dobre volje pozvani su boriti se ne samo za ukidanje smrtne kazne nego i za poboljšanje životnih uvjeta u zatvorima te poštovanje dostojanstva osoba lišenih slobode, poručio je papa Franjo u tweetu 10. listopada.

Papina poruka na Twitteru

Trgovina ljudima još uvijek je otvorena rana čovječanstva. Od srca zahvaljujem svima koji pomažu nevinim žrtvama pretvaranja čovjeka u robu. Još mnogo toga treba učiniti!, poručio je papa Franjo u tweetu na Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima, u četvrtak 30. srpnja.

Papina poruka na Twitteru

Znanje o Gospodinu prenosi se iz naraštaja u naraštaj pripovijedanjem o njegovoj trajnoj prisutnosti. Bog života objavljuje nam se kroz priče o životu, poručio je papa Franjo u tweetu 24. svibnja, na 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije.

Okrugli stol o temi Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike

U povodu obilježavanja 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija održan je 22. svibnja okrugli stol u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija i Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Papina poruka na Twitteru

Crkva kroči naprijed između utjehe Božje i progona u svijetu. Duh Sveti donosi sklad u Crkvi. Zloduh uništava. Dajmo povjerenje ne kratkotrajnoj moći nego Isusu Kristu i Duhu Svetomu, pozvao je papa Franjo u tweetu u subotu 9. svibnja.

Papina poruka na Twitteru

Tragedija koju proživljavamo poziva nas da ozbiljne stvari uzmemo za ozbiljno i ne prepustimo se manje važnima, kako bismo ponovno otkrili da je život beskoristan ako ga ne koristimo da bismo služili bližnjima. Jer, život se mjeri ljubavlju, poručio je papa Franjo u tweetu 6. travnja.

Papina poruka na Twitteru

Bog od nas traži ne samo da činimo djela milosrđa, molimo i postimo, već i da to činimo bez pretencioznosti, prijetvornosti i licemjerja, upozorio je papa Franjo u tweetu u utorak 10. lipnja.

Papina poruka na Twitteru

Evanđelje ne mogu uspješno naviještati dosadni i ogorčeni evangelizatori. Ne. Njega će širiti samo evangelizatori puni radosti, upozorio je papa Franjo u tweetu u utorak 28. siječnja.

1 2 3 6