Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: twitter

Papina poruka na Twitteru

Znanje o Gospodinu prenosi se iz naraštaja u naraštaj pripovijedanjem o njegovoj trajnoj prisutnosti. Bog života objavljuje nam se kroz priče o životu, poručio je papa Franjo u tweetu 24. svibnja, na 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije.

Okrugli stol o temi Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike

U povodu obilježavanja 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija održan je 22. svibnja okrugli stol u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija i Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Papina poruka na Twitteru

Crkva kroči naprijed između utjehe Božje i progona u svijetu. Duh Sveti donosi sklad u Crkvi. Zloduh uništava. Dajmo povjerenje ne kratkotrajnoj moći nego Isusu Kristu i Duhu Svetomu, pozvao je papa Franjo u tweetu u subotu 9. svibnja.

Papina poruka na Twitteru

Tragedija koju proživljavamo poziva nas da ozbiljne stvari uzmemo za ozbiljno i ne prepustimo se manje važnima, kako bismo ponovno otkrili da je život beskoristan ako ga ne koristimo da bismo služili bližnjima. Jer, život se mjeri ljubavlju, poručio je papa Franjo u tweetu 6. travnja.

Papina poruka na Twitteru

Bog od nas traži ne samo da činimo djela milosrđa, molimo i postimo, već i da to činimo bez pretencioznosti, prijetvornosti i licemjerja, upozorio je papa Franjo u tweetu u utorak 10. lipnja.

Papina poruka na Twitteru

Evanđelje ne mogu uspješno naviještati dosadni i ogorčeni evangelizatori. Ne. Njega će širiti samo evangelizatori puni radosti, upozorio je papa Franjo u tweetu u utorak 28. siječnja.

Papina poruka na Twitteru

Ako izgubimo sjećanje, uništavamo vlastitu budućnost. Neka obljetnica holokausta, neopisive okrutnosti koju je čovječanstvo upoznalo prije 75 godina, posluži da zastanemo u tišini i sjećamo se. Ako to ne učinimo, postat ćemo ravnodušni, upozorio je papa Franjo u tweetu na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, 27. siječnja.

Papina poruka na Twitteru

Danas slavimo blagdan sv. Stjepana, prvomučenika. Taj mladi služitelj evanđelja, pun Duha Svetoga, znao je naviještati Isusa riječima, a nadasve svojim životom, poručio je papa Franjo u tweetu 26. prosinca.

Papina poruka na Twitteru

Nadam se da će vam postavljanje jaslica biti prigoda pozvati Isusa u svoj život. Jer, gdje je u njemu, život je nanovo rođen. I to je onda istinski Božić, poručio je papa Franjo u tweetu na Badnjak, 24. prosinca.

1 2 3 6