Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: twitter

Papina poruka na Twitteru

Korizma je putovanje koje uključuje cijeli naš život, cijelo naše biće. To je vrijeme za preispitivanje puta kojim idemo, za pronalaženje onog koji nas vodi kući i ponovnoga otkrivanja našega dubokoga odnosa prema Bogu o kojem sve ovisi, poručio je papa Franjo u tweetu 9. ožujka

U nedjelju Hrvatskoj stigla pomoć iz Austrije, Švedske i Turske

Od 29. prosinca do 3. siječnja hrvatskom zahtjevu za žurnu materijalnu pomoć odazvalo se 15 država članica Europske unije i Mehanizma unije za civilnu zaštitu. U nedjelju 3. siječnja u Hrvatsku je stigla pomoć iz tri europske zemlje: Austrije, Švedske i Turske, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na svom službenom Twitter profilu u nedjelju 3. siječnja.

Talijanski premijer: Italija je spremna pomoći Hrvatskoj

Predsjednik talijanske vlade Giuseppe Conte uputio je sućut premijeru Andreju Plenkoviću povodom potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i obećao da će Italija pružiti svu potrebnu pomoć, objavila je agencija SIR.

Papina poruka na Twitteru

Moliti znači upaliti svjetlo u tami. Molitva nas uzdiže iz mlakosti pukog plošnog postojanja i upravlja nam pogled prema višim stvarima, vodi nas u sklad s Gospodinom. Molitva omogućuje Bogu da nam bude blizu i time nas oslobađa usamljenosti i daje nadu, poručio je papa Franjo u tweetu 15. prosinca.

Papina poruka na Twitteru

Danas, kao i u prošlosti, ropstvo se temelji na pretpostavci da se prema osobi smije odnositi kao prema objektu, gaziti njezino dostojanstvo. Ropstvo nas čini “ne-dostojanstvenima” jer oduzima dostojanstvo svakome, poručio je papa Franjo u tweetu na Međunarodni dan ukidanja ropstva, 2. prosinca.

Papa ponovno pozvao na ukidanje smrtne kazne

Kršćani i svi ljudi dobre volje pozvani su boriti se ne samo za ukidanje smrtne kazne nego i za poboljšanje životnih uvjeta u zatvorima te poštovanje dostojanstva osoba lišenih slobode, poručio je papa Franjo u tweetu 10. listopada.

Papina poruka na Twitteru

Trgovina ljudima još uvijek je otvorena rana čovječanstva. Od srca zahvaljujem svima koji pomažu nevinim žrtvama pretvaranja čovjeka u robu. Još mnogo toga treba učiniti!, poručio je papa Franjo u tweetu na Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima, u četvrtak 30. srpnja.

Papina poruka na Twitteru

Znanje o Gospodinu prenosi se iz naraštaja u naraštaj pripovijedanjem o njegovoj trajnoj prisutnosti. Bog života objavljuje nam se kroz priče o životu, poručio je papa Franjo u tweetu 24. svibnja, na 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije.

1 2 3 7