Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: twitter

Papa Franjo osudio rodnu teoriju

U objavi na društvenoj mreži „X“, u subotu 13. siječnja 2024. papa Franjo je osudio rodnu teoriju, nazvavši ju ideološkom kolonizacijom.

Papina poruka na spomendan sv. Maksimilijana Kolbea: Samo ljubav gasi mržnju

Papa Franjo objavio je 14. kolovoza poruku na računu @Pontifex kako bi ponovno istaknuo da ljubav do kraja pobjeđuje nepravdu i pravi mjesto za drugoga. Riječ je o dvije vrijednosti koje je sve do najveće žrtve živio poljski svetac Maksimilijan Kolbe koji je mučenički umro u Auschwitzu, prenosi Vatican News.

Papa Franjo pozvao mlade da postanu prvaci bratstva

Na Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, papa Franjo objavio je novo ohrabrenje mladima na svom službenom Twitter računu @Pontifex. Pozvao ih je da sanjaju velike snove, promiču kulturu brige i budu zagovornici bratstva, prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Ne budimo ravnodušni prema tragedijama migranata

Nakon potonuća broda s migrantima u blizini talijanske obale, papa Franjo je 10. kolovoza 2023., na službenom Twitter profilu „Pontifex“, izrazio tugu i pozvao sve ljude dobre volje da ne budu ravnodušni pred stalnim pogibijama migranata tijekom opasnih prekomorskih prelazaka na njihovom putovanju nade, prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Ženama treba povjeriti više službi i odgovornosti

Papa Franjo je na svom Twitter računu Pontifex, 27. listopada 2022., povodom početka dvodnevne konferencije „Puno lice čovječanstva: žene na čelu za pravedno društvo“ koju su u Parizu organizirali Stalna promatračka misija Svete Stolice pri UNESCO-u i Caritas Internationalis, ponovno potaknuo na zauzimanje da bi žene bile poštovanije, priznatije i uključenije, prenosi Vatican News.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao novom predsjedniku HBK

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u srijedu 19. listopada novog predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Dražena Kutlešu, zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića te generalnog tajnika HBK Krunoslava Novaka.

Papa Franjo na Dan žena podsjetio na patnju i bol brojnih žena

Sveti Otac Franjo je na Međunarodni dan žena objavio poruku na svom Twitter korisničkom računu, @Pontifex, u kojoj se prisjeća patnje i boli tolikih žena, te pozvao da se ugledamo na Blaženu Djevicu Mariju, kako bismo u molitvi s njom ponovno pronašli svoj put.

1 2 3 9