Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ubojstvo-svecenika

Banjolučka biskupija pokreće postupak za beatifikaciju ubijenih svjedoka vjere

Obilježavanjem 29. godišnjice svjedočke smrti župnika vlč. Filipa Lukende i katehistice i orguljašice s. Cecilije Grgić, DC, u Presnačama u Banjoj Luci, na kojem su sudjelovala sva trojica banjolučkih biskupa, u subotu 11. svibnja 2024. počeo je niz liturgijskih slavlja povodom godišnjica mučeničkih stradanja članova Banjolučke biskupije.

Fra Vjeko Ćurić ubijen prije 26 godina u Ruandi

Dvadesetšesta godišnjica ubojstva fra Vjeke Ćurića u Ruandi, obilježena je u srijedu 31. siječnja 2024., u njegovoj rodnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Osovi, izvijestili su na mrežnim stranicama Svjetlo riječi i Katolički tjednik.

Svećenik u SAD-u ubijen u župnoj kući

Katolički svećenik Stephen Gutgsell u mjestu Fort Calhounu u Nebraski izboden je u svojoj župnoj kući, a kasnije je preminuo od ozljeda, objavila je u ponedjeljak 11. prosinca KNA.

Proslavljena 77. obljetnica mučeništva bl. Francesca Bonifacia

Misom koju je predslavio župnik pulske katedralne župe vlč. Rikard Lekaj, u ponedjeljak 11. rujna 2023., u župnoj crkvi u Krasici, proslavljena je 77. obljetnica mučeništva bl. Francesca Bonifacia, pastoralno aktivnog mladog svećenika kojeg su 11. rujna 1946. na putu između Grožnjana i Krasice presreli pripadnici narodne straže, odnosno komunističkog režima, te mu se od tada izgubio svaki trag.

Papina poruka na spomendan sv. Maksimilijana Kolbea: Samo ljubav gasi mržnju

Papa Franjo objavio je 14. kolovoza poruku na računu @Pontifex kako bi ponovno istaknuo da ljubav do kraja pobjeđuje nepravdu i pravi mjesto za drugoga. Riječ je o dvije vrijednosti koje je sve do najveće žrtve živio poljski svetac Maksimilijan Kolbe koji je mučenički umro u Auschwitzu, prenosi Vatican News.

1 2 3 5