Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: udruga-katolickih-intelektualaca

Projekcija filma „Zagrebačka Gospa od Kamenitih vrata“ u osječkom Vikarijatu

U organizaciji Udruge katoličkih intelektualca održana je u osječkom Nadbiskupskom vikarijatu u srijedu 23. studenoga projekcija dokumentarnoga filma „Zagrebačka Gospa od Kamenitih vrata (Marijanska baština Zagreba)“ uz predavanje voditeljice projekta, scenaristice i redateljice dr. sc Hrvojke Mihanović-Salopek.

UKI podcast #12 o Marulićevoj Juditi

Gost nove epizode UKI podcasta u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca, objavljenog 5. travnja 2022., bio je profesor Zvonko Pandžić koji je u izdanju Knjižnice Male braće u Dubrovniku priredio kritičko izdanje Marulićeve Judite u povodu 500. obljetnice od prvotiska.

UKI podcast #11 s fra Antom Vučkovićem

Gost nove epizode UKI podcasta bio je fra Ante Vučković, redoviti profesor u trajnom zvanju na KBF-u Split, bogate znanstvene biografije i bibliografije te vrlo aktivan u evangelizaciji kroz brojne programe duhovnih obnova.

UKI podcast #6

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax "Ljubavlju nadvladati pandemiju straha" bila je tema novoga podcast-a Udruge katoličkih intelektualaca u kojemu je gostovao izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a U Đakovu, član i tajnik spomenute komisije.

Udruga katoličkih intelektualaca proslavila svog zaštitnika sv. Augustina

Članovi Udruge katoličkih intelektualaca (UKI) proslavi su spomendan svoga zaštitnika sv. Augustina u subotu 28. kolovoza misom u kapeli Sv. Roka u Osijeku koju je predvodio duhovnik dr. Davor Vuković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor fundamentalne teologije na KBF-u Đakovu.

UKI podcast #8 – Zašto se Gospodin (još) nije vratio kako nam je obećao

O ponovnom Kristovu dolasku na koji čekamo već više od 2000 godina i drami apokalipse koja će se zbiti na kraju vremena u najnovijem UKI-jevom podcastu voditeljica Ružica Pšihistal razgovarala je s Borisom Vulićem, profesorom dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

1 2