Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uganda

U Ugandi održana konferencija za afričke katoličke medije

Predstavljanjem nacrta teksta koji sadrži stručne smjernice o migrantima i izbjeglicama za afričke katoličke medije, 14. srpnja 2023. završena je konferencija održana u organizaciji svjetske katoličke organizacije za medije SIGNIS Africa, u Kampali u Ugandi, objavio je Vatican News.

Sestre franjevke u Ugandi nastavljaju s edukacijom djece i odraslih

Školske sestre franjevke Krista Kralja koje kao misionarke djeluju u Ugandi, i u drugom tromjesečju školske godine nastavile su organizirati programe zdravstvenog odgoja i opismenjavanja djece i odraslih (Health care and Education program), prenijela je 8. srpnja 2023. Nedjelja.

Božja blizina - temeljna životna stvarnost

Papa Franjo je u nedjelju, 18. lipnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Humanitarni koncert u Splitu u čast Gospi Fatimskoj

U splitskoj župi Prečistoga Srca Marijina, na igrališu OŠ „Blatine – Škrape“, u petak 12. svibnja, trećeg dana priprave za proslavu nebeske zaštitnice, Gospe Fatimske održan je humanitarni koncert za pomoć u izgradnji nove misijske postaje u Ugandi, u biskupiji Moroto.

Volonterska mreža Ante Gabrić ponovno otpratila polaznice na misije u Afriku

Nakon četveromjesečne edukacije u okviru programa Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA), koji provodi Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“, prve volonterke druge generacije započele su svoje volontersko putovanje u Ugandi, priopćila je 10. svibnja voditeljica odnosa s javnostima Centra „Ignacije“ Klara Špančić.

1 2 3