Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uhicenje

Nikaragva: Svećenik uhićen nakon misnog slavlja na Staru godinu

Vlč. Gustavo Sandino, svećenik nadbiskupije Jinotega u Nikaragvi, uhićen je uslijed misnoga slavlja na Staru godinu, 31. prosinca, izvještava Vatican News. Najmanje 14-orica svećenika, dvojica sjemeništaraca i jedan biskup u posljednjih dana uhićeni su u toj zemlji.

Nastavljeni progoni svećenika u Nikaragvi

Istraživačica i odvjetnica u egzilu Martha Patricia Molina koja povremeno uređuje izvještaj „Nikaragva: Je li Crkva progonjena?“, objavila je na društvenim mrežama da se popis svećenika uhićenih u Nikaragvi povećava, izvijestio je u subotu, 30. prosinca 2023. Vatican News.

U Nikaragvi uhićena još dva svećenika

Policija u Nikaragvi uhitila je u četvrtak, 28. prosinca 2023. mons. Carlosa Avilésa i o. Héctora Treminija, odnosno generalnog vikara i ekonoma biskupije Managua, izvijestio je u petak, 29. prosinca 2023. Vatican News.

Bjelorusija: Uhićen katolički svećenik

Vlasti u autoritarnoj Bjelorusiji optužuju rimokatoličkog svećenika za izdaju, tvrde aktivisti za ljudska prava, izvijestio je 20. studenog Vatican News.

U Kini uhićen biskup odan Rimu

Mons. Peter Shao Zhumin, biskup biskupije Yongjia u kineskoj pokrajini Zhejiangu, ponovno je uhićen, godinu dana nakon što je pušten iz pritvora, prenosi 21. veljače 2023. UCA News.

Talijanski biskup komentirao uhićenje šefa mafije

Biskup biskupije Cefalù na Siciliji i izaslanik Regionalnog ureda za socijalna pitanja, rad, pravdu, mir i zaštitu svega stvorenog mons. Giuseppe Marciante komentirao je uhićenje traženog bjegunca i šefa mafije Mattea Messine Denara, objavio je Vatican News.

1 2