Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ukop

Sprovodni obredi i misa zadušnica za vlč. dr. Slavka Platza

Ukop vlč. dr. Slavka Platza održan je 17. siječnja na Gradskom groblju u Đakovu. Sprovodne obrede predvodio je dekan đakovačkoga KBF-a prof. dr. Vladimir Dugalić, a misu zadušnicu u đakovačkoj katedrali nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji s pomoćnim biskupom Ćurićem, umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i tridesetak svećenika.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za preminulog preč. Kobešćaka

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, okupljenim svećenicima, rodbinom, župljanima župa, prijateljima i poznanicima, predvodio je u srijedu 15. prosinca na mjesnom groblju u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Orehovici sprovodne obrede za preminulog svećenika Zagrebačke nadbiskupije i župnika Župe BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom preč. Ivana Kobešćaka koji je preminuo u subotu 11. prosinca u bolnici Sveti Duh u Zagrebu u 58. godini života i 32. godini svećeništva.

U rodnom Goričanu sahranjen mons. Leonard Logožar

Mnogobrojni vjernici, prijatelji, obitelj i svećenici Varaždinske biskupije okupili su se 13. prosinca u župnoj crkvi Sv. Leonarda u Goričanu kako bi se misom zadušnicom i sprovodnim obredima oprostili od voljenog i cijenjenog svećenika varaždinske biskupije mons. Leonarda Logožara koji je preminuo 10. prosinca u Svećeničkom domu u Varaždinu u 77. godini života i 52. svećeništva. Misu zadušnicu i sprovodne obrede predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom i pedesetak svećenika.

Ukop vlč. Ivice Miloša

Sprovod vlč. Ivice Miloša, koji je preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu u ponedjeljak, 29. studenoga od posljedica izazvanih zarazom koronavirusa, održan je u petak, 3. prosinca, na župnom groblju u Kandiji kraj Bugojna (BiH).

Misa zadušnica i ukop vlč. Ante Jelića

Misom zadušnicom i ukopnim obredima u utorak, 26. listopada na posljednji počinak ispraćeni su zemni ostatci vlč. Ante Jelića, umirovljenoga svećenika Vrhbosanske nadbiskupije koji je preminuo u nedjelju, 24. listopada, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Ukop mons. Luke Pavlovića

Ukop svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Luke Pavlovića održan je u ponedjeljak 18. listopada. Misu zadušnicu u mostarskoj katedrali predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a sprovodne obrede u pokojnikovu rodnom mjestu Rotimlji kotorski biskup Ivan Štironja.

Ukop trajnog đakona Milana Daniela Jurića

Ukop trajnog đakona Sisačke biskupije Milana Daniela Jurić održan je u ponedjeljak, 18. listopada na mjesnom groblju u Pešćenici. Sprovodne obrede i nakon toga misu zadušnicu u župnoj crkvi predvodio je sisački biskup Vlado Košić.

Pokop don Pera Butigana

Ukop svećenika Dubrovačke biskupije don Pera Butigana održan je u petak, 15. listopada u pokojnikovu rodnom mjestu Prapratnica, nedaleko od Neuma. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predvodio je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor u nazočnosti obitelji, rodbine i prijatelja pokojnika. Koncelebrirao je i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Petar Palić te više svećenika.

1 2 3 4