Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ukop

Posljednji ispraćaj dr. Đure Puškarića, svećenika Riječke nadbiskupije

Svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić pokopan je u petak 7. kolovoza u svojoj rodnoj Slavoniji, u Vođincima. Sprovodni obred predvodio je župnik Ante Šiško, misu zadušnicu vlč. Vinko Delinac, rodom iz Vođinaca, a pokojnika je ispratila najbliža rodbina, prijatelji i mještani.

Ukop svećenika Tomislava Vučura

Na mjesnom groblju u Voloderu u petak 17. travnja položeno je u grob mrtvo tijelo Tomislava Vučura, svećenika Požeške biskupije, župnika u Međuriću. Pogrebne obrede predvodio je Krunoslav Juraković, privremeni upravitelj Župe Međurić, oprostivši se od preminulog župnika u ime svih vjernika međurićke župe, koji zbog izvanrednih mjera vezanih za koronavirus nisu mogli doći na ispraćaj.

Pokop vlč. Ante Cindrića

Vlč. Ante Cindrić, svećenik Riječke nadbiskupije, preminuo je u nedjelju 24. studenog u hospiciju “Marija Krucifiksa Kozulić” u Rijeci. Pokopan je u utorak 26. studenog na mjesnom groblju u Bribiru, u župi u kojoj je 42 godine bio župnik i ostavio duboki trag. U 80 godina života i 53 godine misništva vlč. Cindrić većinu je svog životnog i radnog vijeka posvetio ovoj župi.

Ukop fra Albina Josipa Novaka

Sprovod fra Albina Novaka održan je u četvrtak 19. rujna na groblju u Varaždinu, a misa zadušnica slavila se nakon sprovoda u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predslavio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak.

Ukop žrtava II. svjetskog rata

U podarhiđakonatskoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi obavljen je 20. srpnja ukop partizanskih žrtava iz Drugog svjetskog rata. Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je misu u župnoj crkvi, molitvu odrješenja za pokojne i ukop za ukupno šest žrtava Drugog svjetskog rata s područja te župe, koje su prošle godine izvađene iz Propadne jame na Drgomlju iznad Broda na Kupi.

Posljednji ispraćaj vlč. Marka Ercegovca

U četvrtak 6. lipnja u Kliničkom bolničkom centru Osijek, u 75. godini života i 50. godini svećeništva preminuo je vlč. Marko Ercegovac, drenjanski župnik u miru. Uz nadbiskupa đakovačko-osječkog Đuru Hranića i pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, sprovodne obrede na Gradskom groblju u Đakovu 7. lipnja predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak, rodom iz Drenja, kojemu je vlč. Ercegovac bio dugogodišnji župnik.

Ukop o. Jakova Jurendića

Sprovod o. Jakova Jurendića održan je u utorak, 14. svibnja na groblju sv. Ivana u Bogišićima. Misu zadušnicu predvodio je kotorski biskup Ilija Janjić uz koncelebraciju svećenika Kotorske biskupije i pripadnika Družbe Isusove.