Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ukop

Sprovod fra Bože Bugarije, redovnika zadarskog samostana sv. Mihovila

Fra Božo Bugarija, TOR, svećenik i redovnik franjevačkog samostana sv. Mihovila u Zadru i član Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, pokopan je u petak, 26. kolovoza na Gradskom groblju u Zadru, u grobnici franjevaca glagoljaša na kojoj je uklesan natpis "Braća Trećega reda Svetoga Franje".

Misa zadušnica i sprovodni obredi s. M. Patricije (Ane) Šestak

Ukop s. M. Patricije (Ane) Šestak, redovnice Družbe sestara Naše Gospe, koja je preminula u srijedu, 1. lipnja u 74. godini života i 52. godini redovništva, održan je na groblju svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke u Šumanovcima, u četvrtak, 2. lipnja. Misu zadušnicu u župnoj crkvi predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a sprovodne obrede preč. Željko Šimić, dekan Drenovačkog dekanata i župnik Župe sv. Mihaela arhanđela u Drenovcima. 

Sprovod i sprovodna misa vlč. Josipa Kalčića

Pogreb vlč. Josipa Kalčića, umirovljenog svećenika Porečke i Pulske biskupije, održan je u četvrtak, 3. ožujka na pulskom gradskom groblju. Sprovodni obred predvodio je generalni vikar mons. Vilim Grbac., a sprovodnu misu porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za vlč. dr. Slavka Platza

Ukop vlč. dr. Slavka Platza održan je 17. siječnja na Gradskom groblju u Đakovu. Sprovodne obrede predvodio je dekan đakovačkoga KBF-a prof. dr. Vladimir Dugalić, a misu zadušnicu u đakovačkoj katedrali nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji s pomoćnim biskupom Ćurićem, umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i tridesetak svećenika.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za preminulog preč. Kobešćaka

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, okupljenim svećenicima, rodbinom, župljanima župa, prijateljima i poznanicima, predvodio je u srijedu 15. prosinca na mjesnom groblju u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Orehovici sprovodne obrede za preminulog svećenika Zagrebačke nadbiskupije i župnika Župe BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom preč. Ivana Kobešćaka koji je preminuo u subotu 11. prosinca u bolnici Sveti Duh u Zagrebu u 58. godini života i 32. godini svećeništva.

U rodnom Goričanu sahranjen mons. Leonard Logožar

Mnogobrojni vjernici, prijatelji, obitelj i svećenici Varaždinske biskupije okupili su se 13. prosinca u župnoj crkvi Sv. Leonarda u Goričanu kako bi se misom zadušnicom i sprovodnim obredima oprostili od voljenog i cijenjenog svećenika varaždinske biskupije mons. Leonarda Logožara koji je preminuo 10. prosinca u Svećeničkom domu u Varaždinu u 77. godini života i 52. svećeništva. Misu zadušnicu i sprovodne obrede predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom i pedesetak svećenika.

Ukop vlč. Ivice Miloša

Sprovod vlč. Ivice Miloša, koji je preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu u ponedjeljak, 29. studenoga od posljedica izazvanih zarazom koronavirusa, održan je u petak, 3. prosinca, na župnom groblju u Kandiji kraj Bugojna (BiH).

1 2 3 4