Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-porecki-i-pulski-biskup-ivan-milovan

Galižana: Misa o 80. obljetnici ubojstva don Angela Tarticchia

U Galižani je u utorak 19. rujna, pod predsjedanjem porečkog i pulskog biskupa u miru Ivana Milovana slavljena misa zadušnica za pok. don Angela Tarticchia, svećenika rođenog u Galižani, kojeg su kao župnika u Rovinjskom selu komunisti uhitili nakon kapitulacije Italije 8. rujna 1943. te je odvezen u Pazinski kaštel na čekanje izvršenja smrtne kazne.

Proslavljena 25. obljetnica biskupskog ređenja mons. Ivana Milovana

Srebrni biskupski jubilej, 25. obljetnica biskupskog ređenja umirovljenoga porečkog i pulskog biskupa Ivana Milovana, proslavljena je u subotu 14. siječnja. Slavljenik mons. Milovan predvodio je svečanu euharistiju u porečkoj katedrali, četvrt stoljeća nakon što je u toj istoj katedrali zaređen za biskupa 10. siječnja 1998. godine.

Biskup Milovan predvodio božićnu misu u pulskoj katedrali

Svečano misno slavlje na svetkovinu Božića 25. prosinca u pulskoj katedrali predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan, uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč. Rikarda Lekaja te vlč. Aleksandra Vujisića.

Biskup Milovan predslavio središnju misu svetkovine sv. Eufemije

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predslavio je u petak 16. rujna 2022. svečanu misu poldanicu svetkovine sv. Eufemije Svečanu misu poldanicu o blagdanu sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja, ., predvodio je porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan uz koncelebraciju više svećenika.

Oproštaj od župnika Jelenića u Vodnjanu

Vodnjanski župnik Marijan Jelenić održao je u četvrtak 11. kolovoza konferenciju za medije povodom odlaska u mirovinu i predstavljanja javnosti odijela pape Inocenta XII. († 1700.).