Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-zagrebacki-nadbiskup

Intervju kardinala Josipa Bozanića za Glas Koncila

Povodom 25. obljetnice beatifikacija Alojzija Stepinca katolički tjednik Glas Koncila je u broju priređenom za nedjelju 1. listopada 2023. objavio razgovor s umirovljenim zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji donosimo u cijelosti.

Homilija kardinala Kuharića na misi zahvalnici za drugi posjet Ivana Pavla II. Hrvatskoj

Nakon mise tijekom koje je blaženim proglašen kardinal Alojzije Stepinac, u zagrebačkoj katedrali 11. listopada 1998. misu zahvalnicu za dar pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj te za dar novoga blaženika hrvatskom narodu predslavio je umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić čiju homiliju, u povodu 25. obljetnice beatifikacije, prenosimo u cijelosti sa stranice Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić primio mons. Shomalija

Umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u nedjelju 17. rujna 2023. jeruzalemskog pomoćnog biskupa Williama Shomalija, vikara Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata za Jeruzalem i Palestinu.

Kardinal primio u oproštajni posjet mons. Alfreda Rayana D’Souzu

Kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup u miru, primio je u četvrtak, 10. kolovoza u oproštajni posjet mons. Alfreda Rayana D’Souzu, dosadašnjeg tajnika Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, koji će preuzeti novu službu u Apostolskoj nuncijaturi u Australiji, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3