Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uskrsni-ponedjeljak

Blagoslov jela u Sikirevcima i Jarugama i pomoć pučkim kuhinjama

U Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima s filijalom u Jarugama na Veliku subotu, 16. travnja 2022. prikupljala se hrana za korisnike Caritasove pučke kuhinje u Osijeku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

„Emaus“ na Uskrsni ponedjeljak u Krndiji

Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja 2022., u crkvi Uznesenja Svetoga Križa u Krndiji održano je euharistijsko slavlje, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Močile: Proštenje na Uskrsni ponedjeljak

Na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, već 22. godinu u nizu, brojni vjernici oživotvoruju put dvojice učenika u Emaus hodočasteći Majci Božjoj Močilskoj u Koprivnici.

Uskrsni Emaus na Skradinskom buku

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi, koju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka.

Uskrsni ponedjeljak u Slunju

Na Uskrsni ponedjeljak prethodna dva desetljeća sada pokojni gospićko-senjski biskup Mile Bogović redovito je pohodio Slunj, svoje rodno mjesto i predvodio misu. To je i ove godine, 5. travnja na početku mise spomenuo župnik mons. Mile Pecić istaknuvši da je još puno toga biskup Bogović kao plodni povjesničar planirao napisati za povijest slunjskog kraja.

Uskrsni ponedjeljak u svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

U podmilčakom svetištu sv. Ivana Krstitelja kod Jajca, pred više od tisuću vjernika, svečano sveto euharistijsko slavlje na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja predvodio je definitor i ekonom Provincije Bosne srebrene fra Nikica Vujica, uz koncelebraciju još petorice svećenika i jednog đakona.

1 2 3