Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzvisenje-svetoga-kriza

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa u Sisku

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, proslavljena je u srijedu 14. rujna u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku misnim slavljem koje je predvodio provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

Križevo u Gvozdu

Na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u srijedu 14. rujna, župnik fra Marko Hrgota predvodio je u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu misu za početak nove školske godine, na kojoj su se zajedno s učiteljima okupila sva djeca Osnovne škole Gvozd.

Križ je znak Božje ljubavi

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa proslavljena je u srijedu 14. rujna u riječkoj katedrali Sv. Vida u kojoj se nalazi i štuje Čudotvorno raspelo, liturgijskim slavljem koje je predvodio rektor prvostolnice mons. Mario Tomljanović.

Križevo u Ogulinu

Slavlje župne svetkovine Uzvišenja Svetoga Križa u Ogulinu 14. rujna predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Papa: Mir i zajednički život uspostavljaju se dan za danom

Na završetku drugoga dana apostolskoga putovanja u srijedu 14. rujna na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, papa Franjo je slavio misu na Expo Grounds u Nur-Sultanu, susrevši se s katolicima te zemlje, kao i iz drugih dijelova Azije, prenosi Vatican News.

1 2 3