Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzvisenje-svetoga-kriza

Proslavljen Dan Općine i župe Kravarsko

Općina Kravarsko obilježila je u nedjelju 17. rujna svečanim programom Dan Općine i dan Župe Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko. Tom prigodom u novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Hrvojem Zovkom, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa proslavljena u riječkoj katedrali

Riječki nadbiskup Mate Uzinić je na svetkovinu Uzvišenja Svetoga Križa, u četvrtak 14. rujna, u katedrali sv. Vida, u kojoj se štuje Čudotvorno raspelo, predvodio svečano liturgijsko slavlje koje je ujedno bilo uvod u program povodom primanja palija riječkog nadbiskupa i metropolita, a kojega će od apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue, primiti na misi 15. rujna u riječkoj prvostolnici.

Križevo proslavljeno u Sisku

Župnu svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa, u četvrtak 14. rujna 2023. proslavila je sisačka katedralna župa u dvorištu Pastoralnog centra „Petar Žagmeštar“, u podno zvonika koji se gradi uz oštećenu katedralu.

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa u Sisku

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, proslavljena je u srijedu 14. rujna u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku misnim slavljem koje je predvodio provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

Križevo u Gvozdu

Na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u srijedu 14. rujna, župnik fra Marko Hrgota predvodio je u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu misu za početak nove školske godine, na kojoj su se zajedno s učiteljima okupila sva djeca Osnovne škole Gvozd.

Križ je znak Božje ljubavi

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa proslavljena je u srijedu 14. rujna u riječkoj katedrali Sv. Vida u kojoj se nalazi i štuje Čudotvorno raspelo, liturgijskim slavljem koje je predvodio rektor prvostolnice mons. Mario Tomljanović.

1 2 3 4