Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdinska-katedrala

Biskup Bože Radoš zaredio Lovru Biškupa i Filipa Jakupeca za svećenike Varaždinske biskupije

Radosno, raspjevano, svečano i emotivno bilo je u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u subotu 13. lipnja na blagdan svetog Antuna Padovanskoga. Naime, varaždinski biskup Bože Radoš je tijekom svečanog euharistijskog slavlja za svećenike Varaždinske biskupije zaredio Lovru Biškupa iz Župe svetog Vida u Varaždinu te Filipa Jakupeca iz Župe svetog Vida u Pitomači.

Biskup Radoš: Cvjetnicom ulazimo u samo srce naše vjere

Proslavom Cvjetnice, Nedjelje Muke Gospodnje, 5. travnja započelo je slavlje Velikog tjedna. Misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu predvodio je mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, u zajedništvu s biskupom u miru, mons. Josipom Mrzljakom, kanonicima Stolnog kaptola i najbližim suradnicima.

Varaždinska biskupija proslavila svog zaštitnika sv. Marka Križevčanina

Sveti Marko Križevčanin, zaštitnik Varaždinske biskupije svečano je proslavljen 7. rujna u Varaždinskoj katedrali gdje je svetu misu, u zajedništvu sa kanonicima Stolnog kaptola, Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola te pedesetak svećenika Varaždinske biskupije, predslavio mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije.

Mladi na bdjenju uoči svetkovine Duhova

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i ove godine pripremio je bogati duhovno-glazbeno-edukativni program uoči svetkovine Duhova koji je je svoj vrhunac doživio večernjim bdjenjem te misom bdjenja u subotu 8. lipnja.

Festival svete Cecilije

Festival svete Cecilije Varaždinske biskupije održan je na nedjelju Krista Kralja, 25. studenoga, a zborovanje u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM okupilo je crkvene pjevače 19 zborova iz svih krajeva biskupije.

Misa zahvalnica u varaždinskoj katedrali u prigodi „Dana kruha“

Županijska smotra "Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje" održana je u subotu 20. listopada u Varaždinu. Proslava je započela misom zahvalnicom koju je u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM na Nebo predvodio mladomisnik Varaždinske biskupije vlč. Miro Denac, župni vikar u župi blaženoga Alojzija Stepinca u Koprivnici.